Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Újabb típusú Citroenek szakíto...

Újabb típusú Citroenek szakítottak már a hagyományokkal?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Az újabb(típusú, évjáratú) Citroenek(2005-6-7-...-18) szakítottak már a rossz elektronikai gondokkal?

Jelenleg egy 2001-es 1.6-os benzines Xsara Picasso-t nyúzok. Citroenes baja nem volt, szerintem csak egy.(utastér ventilátor szabályozó csere), a többi mind átlagos.(vezérlés, olaj, szűrőcsere, hátsó dob csere, gyújtástrafó csere). Nem egy fiatal autó, így kétlem, hogy a márka sztereotípia hibák lennének.

Kérdésem, hogy az újabbak már jobbak, megbízhatóbbak? C4 Grand Picassot néztünk pl.

2018. jan. 5. 23:22
1 2
 1/13 A jó édes ***** válasza:
50%
Hát ha eleve így kérdezed, akkor inkább nem. Nem értelmezhető a kérdés azon a síkon, hogy milyen elektronikai hibákra gondolsz - forrasztási gondok, kábelek vagy programozásbeli furcsaságok? Nincs értelme általánosságban beszélni abban a korban, mikor az autó már mindent a fedélzeti számítógépén keresztül kezel.
2018. jan. 5. 23:28
 2/13 A kérdező kommentje:

Úgy értem, hogy megbízhatóbbak lettek-e.

Mert rémlik valami, mintha írták volna, hogy régen valamelyik nagyon trágya volt, és ezt mára kinőtték.

Nem tudom máshogy kérdezni, a Citroenek sajnos erről híresek. Nekem semmi bajom velük, nagyon jól néznek ki, árban is rendben vannak, csak nem akarom azt, hogy megveszünk egy mondjuk most 8-10 éves gépet x millióért, aztán megy a szps..:/

2018. jan. 5. 23:35
 3/13 anonim ***** válasza:
42%
Francia. Ennyi. Villany bajok voltak vannak lesznek.
2018. jan. 5. 23:48
 4/13 A jó édes ***** válasza:
30%
Figyelj, akinek az általános iskolás fizika óráról származik az összes elektronikai előképzettsége, annak mindene el fog romlani, ami csak egy kicsit is kötődik hozzá. A telefonja, a számítógépe, a hűtőgépe, s az autója is.
2018. jan. 6. 00:01
 5/13 A kérdező kommentje:
Unm mi? Most ha valaki nem tanul fizikat, tonkre fog menni mindene, ha rendeltetesszeruen hasznalja. Okes. :D
2018. jan. 6. 00:18
 6/13 A jó édes ***** válasza:
30%
Tévedés - aki műszaki analfabéta az nem tudja rendeltetésszerűen használni az eszközeit. Nem tudja melyik a + és - az akkun, hogy az ablakemelő gombja nem "turbó" gomb, vagy hogy a távolsági fényszóró foglalatába talán nem kéne beerőltetni a ködfényszóró izzóját. De legjobb szemléltetést általában az autóhifis közönség adja, akiknek az autóiban márkától függetlenül össze-vissza vannak kötve a kábelek és a legváratlanabb reakciókat adják a különféle gyári funkciók is. Mindegy, csak dübörögjön 700W-al a Sterbinszky.
2018. jan. 6. 00:36
 7/13 A kérdező kommentje:

Aaaha.

De ennek semmi köze hozzá. :D

Ha nem értek hozzá, nem nyúlok bele. Ennyire barom meg senki nem lehet.

Hifire meg van barátom, aki beszereli.

Értem mire gondolsz, de én nem arra.

2018. jan. 6. 00:53
 8/13 anonim ***** válasza:

Na tehát , ha neked megfelel és semmi bajod nincs és eddig se volt, akkor minek ez a kérdés.

Akkor tökéletes minden , a sok károgóval meg ne foglalkozz.

Például a 3. válaszoló is belökte a bunkóságát és kész.

Szerintem több baj nincs vele mint bármelyik autóval.

2018. jan. 6. 09:26
 9/13 alf ***** válasza:

Manapság a legtöbb autómárkában azonos beszállítók termékei vannak. Így egyre kevésbé valószínű márkaspecifikus elektronikai hiba.

A "franciaautózás" meg már nagyon unalmas, főleg, hogy azok húzzák le az autókat, akiknek soha nem volt francia autójuk.Nekem van egy 10 éves megane-om, semmilyen elektronikai baja nincs. Van egy 45 éves citroen DS-em, amiben rengeteg bosch alkatrész van.

2018. jan. 6. 10:19
 10/13 A kérdező kommentje:

Alf: korrekt válasz, köszönöm! És az előzőnek is.

Nekem csak ez volt a baj, ellenben céges Kangoo-nak annyi fantom baja van..Nem megy 1-es fokozatban az ablaktörlő, de néha igen, nem pörög fel a ventilátor, nem világít a műszerfal..stb :D Kismillió ilyen hibája :(

2018. jan. 6. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!