Milyen autót vegyek?
Két éve lett meg a jogsim. Eddig csak egy céges autót (Peugeot 307) vezettem hosszabb ideig, meg néha-néha haverokét. Szerettem azt a 307-est, egészen addig amíg nem próbáltam az unokatesóm Ladáját. Ég és föld. Mondjuk azt tudom, hogy átalakított, kicsit erősebb motorja van (mondjuk még így is lassabbul gyorsul mint a 307-es), jobb fékek és futómű meg a differenciálmű más lett. Kevésbé gyorsul és a végsebessége is kisebb, de kanyarokat szerintem 1,5-szer akkora sebességgel be lehet venni (érzetre), kisebb sebességnél nem tolja valahogy úgy ki az orrát. A kormányzás sokkal közvetlenebb (mondjuk ez lehet azért van mert nem szervós). Összefoglalva sokkal élvezetesebb a vezetése. Szóval valami ilyesmit szeretnék, csak ne Lada legyen. Kinézetre nekem nem nagyon tetszenek, meg kicsit sokallom azt a 9-10 Literes fogyasztását is. Van gyárilag ilyen autó? Vagy muszáj átalakítani hogy "jó" legyen?
Ültem már utasként gyors, sportos autóban (Audi A6) ami érzetre szintén jól vette a kanyarokat de olyan unalmas volt a 3. perc után hogy majd elaludtam benne. Sokkal halkabb volt belül, lehet emiatt. Emiatt is nem tudom, hogy mi az ami miatt jó lehetett az a Lada. Technikában az Audi biztos hogy lealázta, de belülről valahogy ennek az ellentéte érződik.
Lehet hogy a hátsókerékhajtástól szeppentél meg.
Viszont ha a 9 litert sokallod,akkor válts melóhelyet
Köszönöm a válaszokat :)
#1: Remélem azért van alternatívája. Hiszen mégis csak egy több mint 30 éves autóról van szó, nem hiszem hogy azóta ne csináltak volna jót...
#2: Szóval MX-5? Oké. Amint lehetőségem lesz rá kipróbálom.
#3: Szerintem nem. Legalábbis a mostani telefonommal is így vagyok. Legelőször nem tetszett, de gondoltam majd ha használom pár hónapig megkedvelem. Ennek már majdnem 1 éve és még mindig gyűlölöm.
#4: Lehet. Nem sokkalom a 9 litert ha ezt úgy produkálja ha kicsit hajtva van az autó. De az említett Lada országúton normálisan közlekedve evett annyit. Ha nyomta neki a tulaj akkor mondta hogy simán bekajált 14-15 litert is. Ezt viszont nem szeretném. Meg egy átlagos autó ma már simán elmegy 6-6,5 literrel is százon, normális közlekedés mellett, így valami ilyesmit szeretnék én is ha létezik.
#5: Wartburg? Hát... Nem tudom... Az meg már a vészesen gyenge kategória, nem? Azért nem ártana ha autópályán tudná tartani a 130-140-es tempót.
Osztom a véleményed.
Régi autókat sokkal de sokkal élvezetesebb vezetni.
Hiába sokkal lassabbak (már amelyik), hiába hangosabb, hiába lötyög benne a váltó akkor is jobb.
Persze most majd jól lepontoznak, hogy mekkora barom vagyok, de ez az én véleményem, tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!