Gyárilag légzság nélküli autóba cserélném sport kormányra az eredetit. Kell hozzá műbizonylat? Mi a menete?
Figyelt kérdés
Gyárilag légzsák nélküli az autó. Rally autókban használt velúr kormányt szeretnék bele de azokból nem találtam műbizonylatosat. Ezesetben is szükséges a műbizonylat vagy az csak a légzságos kormányokra vonatkozik?2018. jan. 3. 22:02
2/7 anonim válasza:
Elég furcsa a helyzet, mert a műbizonylattal sem mész sokra, de mégis jobb, ha van. Pl. műszakin ettől még nem engedik át az autót (bár ez országrész függő is), de ha a rendőrnek jó kedve van, ő elfogadja a műbizonylatot. Szóval hivatalosan nagyon hosszadalmas (értsd drága) a kormánycsere, de ha műszakira a gyárival mész, akkor valószínűleg sokáig gond nélkül tudod használni.
3/7 anonim válasza:
Műbizonyleg mindenképpen kell, aztán szakszervíz általi beépítési igazolás. Egyébként mindenképpen be kell íratni a fogalmiba, az meg hogy ez mennyire sikerül, a helyi NKH-n múlik. Szóval mielőtt bármit is csinálsz, be kell ballagni a lakóhely szerinti NKH kirendeltségre és érdeklődni. Valószínűleg szopatnak majd össze vissza, de ha nagyon nem megy meg kell fellebbezni a döntést, akkor Budapestre kerül az ügy, ott meg már jobban állnak hozzá.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Egyértelmű, hogy műszakira az eredetivel menne de ezek alapján nem igazán éri meg. A velúros kormányokból műbizonylatosat sem találtam.
2018. jan. 4. 15:30
5/7 anonim válasza:
Nem azért kell beíratni, hogy arra az 1 órára amíg műszakin van, ne kelljen visszaszerelni... Hanem, hogy az úton ne b*sszanak meg érte...
Az ilyen hozzáállás miatt nem jut előre a tuningolás nálunk.
Ha be van íratva akkor nem lehet belőle sehol semmi bajod.
6/7 anonim válasza:
#5: ez mind szép, csak az a fő baj, hogy itthon irreálisan bonyolult bármit bevezetni a forgalmiba. Nevetséges, hogy még a nyugati műbizonylatokat sem fogadják el egyből és az egész olyan költségessé teszi a folyamatot, hogy marad a sufni. Nem mondom, hogy ez jó, de előbb az NKH-nak kellene jobban hozzáállni a kérdéshez, addig nem lesz változás.
7/7 anonim válasza:
Utolsó, nem azért de pl egy ültetést már komolyabb hercehurca nélkül át lehet íratni. Persze nem mondom, kell hozzá, hogy normális ügyintézőt/ügyvivőt vagy mit tudom én mi a neve, fogjon ki az ember.
Etől függetlenül persze, gylázatos a helyzet, csak azt nem értik meg sokan, hogy amíg nincs normális hozzáállás autós oldalról addig hiába is várja mindenki a csodát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!