7x17" alufelnire mekkora gumit rakjak?
Maradnék a 225/45 R17-nél. Ha csak a látványra mész, hidd el nem fog jobban mutatni.
Nekem 7 coll széles felnin 195-ös gumi van, de egyáltalán nem feszül rajta.
225/45 a váltóméret, én azt raknék rá. 17-től felfele már a váltóméret gumi sem ballonos, nem kell tőle félni. Ha meg az a baj, hogy túl nagy az oldalfal, akkor vegyél 18-as felnit.
Még egy érv a 225 mellett, hogy elterjedtebb méret, így sokkal olcsóbb, mint a másik.
Gyárilag ilyen felni van az autómon. Eredetileg 215/45-ös volt rajta. Ennek csak az volt a hátrány, hogy mikor felraktam a téli szettet (195/65R15) mivel nem pont váltóméret, az autó agyában mindig át kellett állítanom. Jó nem tragédia, évente kétszer 5 percet vett igénybe az életemből.
Mikor ez a 215-ös szett elhasználódott, két éve 225/45-ös van fent.
Kinézetre, vezethetőségre, fogyasztásra az ég világon semmi különbséget nem veszek észre. Annyi , hogy ebből a méretből nagyobb volt a választék és minimálisan olcsóbb volt, mert gyakoribb méret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!