Diesel vagy benzin? Avagy a nagy diesel mizéria.
Hello!
Európán belül fogok a közeljövőben elég sokat autózni.
Ehhez szeretnék vételezni egy nagyobb (családi) autót.
Pl Opel Zafira. Használtan, úgy 4-5 éveset
Sosem volt még dízelem, mindig csak benzinesek voltak, de valamiért alapjáraton tartok a dízeltől.
Jellemzően hosszú utakon használnám, tudomásom szerint az jó ennek a fajtának.
Tudnátok segíteni? Pro és kontra.
Mikre kell odafigyelni?
Köszönöm
Én is nyugat-Európát járom nap mint nap. Legocsóbban a gázüzemmel jössz ki.
Nekem 1000km-enként ~5000 Ft-tal olcsóbb autózni egy benzin/lpg üzemű kocsival mint diesel-es márkatársaimnak.
Diesel/cng üzemmel további ezresek takaríthatók meg ezer km-ként.
Egyébként azt hallom mindenhol, hogy az 1,7-es isuzu motor gyenge ekkora bódéba. A nagyobb opel diesel-ek meg nem jók.
1,8-as benzinest hajtottam, az jól ment.
Eddig a Zafira B testvérmárkája egy Astra H dízelem volt. Nem tudom mekkora a Zafira, nekem 1,3 tonnában tökéletesen megfelelt a dinamikája. Arra bőven jó, hogy 130km/h, tempomat és fogod a kormányt, amire én is használtam. Műszakilag se volt vele semmi gondom. kb 300.000km alatt csak kopóalkatrészek voltak cserélve rajta.
Nemrég rendeltem új autót. Szintén dízelt. Nekem megfelel. Több száz km-es utakra használom, nem városban furikázok vele a következő utcasarokig. Most már a benzinesekben is ott a turbó, lehet küzdeni a kokszosodással, bonyolultságban is kezdik beérni a dízeleket.
A dízel-károgók, fikázók véleménye nem nagyon érdekelt a vásárláskor. Nekem megfelel, ez a lényeg. Akinek meg nem az vegyen mást. Szerintem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!