Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Diesel vagy benzin? Avagy a...

Diesel vagy benzin? Avagy a nagy diesel mizéria.

Figyelt kérdés

Hello!

Európán belül fogok a közeljövőben elég sokat autózni.

Ehhez szeretnék vételezni egy nagyobb (családi) autót.

Pl Opel Zafira. Használtan, úgy 4-5 éveset

Sosem volt még dízelem, mindig csak benzinesek voltak, de valamiért alapjáraton tartok a dízeltől.

Jellemzően hosszú utakon használnám, tudomásom szerint az jó ennek a fajtának.

Tudnátok segíteni? Pro és kontra.

Mikre kell odafigyelni?

Köszönöm

2017. dec. 27. 23:36
 1/10 D. Brasco ***** válasza:
74%
Mi az az info amit a masik 100 gyakorlatilag szóról szóra ugyan ilyen benzin vs dizel kerdesnel nem talaltal meg?
2017. dec. 27. 23:39
 2/10 A kérdező kommentje:
Mivel ez a GYAKORIkérdések oldal, engedtessék már meg, hogy feltegyem a saját kérdésemet...
2017. dec. 27. 23:43
 3/10 anonim ***** válasza:
61%
Élmény lesz benzines után, kevesebbet fogyaszt, húz mint egy mozdony, emelkedőn is elindulsz vele gáz és kézifék nélkül. Ha meg sokat használod, meg hosszú utakra, akkor teljesen egyértelmű ez előnye. Egy hatranya van csak, hogyha valaki meggaggyan akkor cumi lehet, rendesen ki kell próbálni.
2017. dec. 28. 00:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha nagy utakra fogsz menni, akkor egyértelműen a dízel a jó választás.
2017. dec. 28. 00:54
 5/10 anonim ***** válasza:
Már vagy ezerszer ki lett tárgyalva és ez nem fog változni akkor sem, ha ezeregyedjére is felteszitek a kérdést: Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai. Benzines általános városi használatra tökéletes, de ha sokat utazik valaki, akkor inkább dízel, de ez is egyéni preferencia, amit több ezer változó befolyásol.
2017. dec. 28. 01:16
 6/10 anonim ***** válasza:
LPG
2017. dec. 28. 06:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is nyugat-Európát járom nap mint nap. Legocsóbban a gázüzemmel jössz ki.

Nekem 1000km-enként ~5000 Ft-tal olcsóbb autózni egy benzin/lpg üzemű kocsival mint diesel-es márkatársaimnak.

Diesel/cng üzemmel további ezresek takaríthatók meg ezer km-ként.

Egyébként azt hallom mindenhol, hogy az 1,7-es isuzu motor gyenge ekkora bódéba. A nagyobb opel diesel-ek meg nem jók.

1,8-as benzinest hajtottam, az jól ment.

2017. dec. 28. 09:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Ilyen autóba egyértelműen dízel. Még akkor is, ha nem túl hosszú utakra jársz.
2017. dec. 28. 09:30
 9/10 anonim ***** válasza:
57%

Eddig a Zafira B testvérmárkája egy Astra H dízelem volt. Nem tudom mekkora a Zafira, nekem 1,3 tonnában tökéletesen megfelelt a dinamikája. Arra bőven jó, hogy 130km/h, tempomat és fogod a kormányt, amire én is használtam. Műszakilag se volt vele semmi gondom. kb 300.000km alatt csak kopóalkatrészek voltak cserélve rajta.

Nemrég rendeltem új autót. Szintén dízelt. Nekem megfelel. Több száz km-es utakra használom, nem városban furikázok vele a következő utcasarokig. Most már a benzinesekben is ott a turbó, lehet küzdeni a kokszosodással, bonyolultságban is kezdik beérni a dízeleket.

A dízel-károgók, fikázók véleménye nem nagyon érdekelt a vásárláskor. Nekem megfelel, ez a lényeg. Akinek meg nem az vegyen mást. Szerintem. :)

2017. dec. 28. 11:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Diesel mizéria? Nem eszik olyan forrón a kását! Ha hosszú utakra akarsz menni, egyértelműen diesel. Belváros, tötyögés, kis köbcentis benzines, de ne közvetlen befecskendezéses!
2018. febr. 1. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!