Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezzel hamarosan tonkreteszem...

Ezzel hamarosan tonkreteszem a kocsim?

Figyelt kérdés

eddig egy regi autot vezettem, majdnem 3o eveset aminek a motorjat olyan erosen lehetett erezni a benti terben, nagyon gyenge karosszeria ,- hogy mindig tudtam mikor kell valtani, mert ereztem ahogy a motor felporog es nem birja tovabb, valtani kell.

elvezet is volt nagyon szerettem

most van egy ujabb autom, ami nagyon halk

alig hallom, az elozohoz kepest nema

kb beinditom es onanntol kezdve csak onnan tudom megy a motor hogy egnek a dolgok bent

nagyon erdekes es nehez megszokni

probalok figyelni a valtasra mikor fel, mikor le 2-3000 fordulat korul de a szemem inkabb a kulvilagon mint a muszereken.... mivel a masikban nem volt semmi muszer a sebessegmerot leszamitva

nem erzem a motor porgeset ahogy az elozoben es van hogy azt veszem eszre 4-5000 fordulaton megyek es meg mindig nem valtottam..

mit csinaljak?

2017. dec. 26. 14:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nincs nagy gyakorlatod, ha ennyire nem érzed a váltást. Két ötletem van. Vagy hegyezd a füled, hátha mégis hallatszik a motor valamennyire, vagy figyeld a fordulatszámmérőt. Annyira nem köthet le a külvilág, hogy ne tudj rápillantani a műszerekre.
2017. dec. 26. 14:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Ne felejtsd el váltani, idővel ezt azért szokd meg. Amúgy nem lesz ettől semmi baja.
2017. dec. 26. 14:24
 3/9 anonim ***** válasza:
Ezek mellett sűrűbben cserélj mint előírt mociolajat meg kuplung tárcsát és a váltó folyadékot .
2017. dec. 26. 14:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem add el és vegyél helyette egy 30 éveset megint.
2017. dec. 26. 14:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is gyűlölöm az olyan autókat amik meg sem moccannak és semmi hangjuk nincs amikor áll az ember a pirosnál...
2017. dec. 26. 14:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Technikailag nincs gond azzal ha néha ott felejted a fordulatszámot 4-5000-en (benzines, ugye?), csak a fogyasztás lesz magasabb az indokoltnál. Erre halad a világ (sajnos vagy nem), egyre kevesebb "zavaró" információ éri a vezetőt az autó viselkedéséről, így a vezetés egyre unalmasabb tevékenységgé válik. Már nem az autóval foglalkozik az ember hanem pl. azzal hogy telefonáljon, a navigációt figyelje meg ki tudja még mivel. Egyébként nem kell annyi figyelmet fordítani a technikára magára mint régen, mert ha karban van tartva, időben szervizelve akkor elműködik az szépen magától, csak arra kell ügyelni hogy szélsőséges terhelésnek minél kevesebbet legyen kitéve. A túl alacsony fordulatszám is az, meg nyilván csonthidegen az 5000-es is.
2017. dec. 26. 16:17
 7/9 anonim ***** válasza:
hideg motornál kell figyelni. ilyen halk csak benzines lehet, szóval ha már 10 perce mész akkor üzemmeleg, akkor már pörgetés nem árt neki. a kis fordulaton erőltetetés meg mindig kerülendő.
2017. dec. 26. 16:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Add el és vegyél automatát. Azt Neked találták ki.
2017. dec. 26. 21:04
 9/9 anonim ***** válasza:
ha nem hideg motornál csinálod, akkor akár tiltásig is pörgetheted, nem teszed ezzel tönkre a motort. Egyébként 1-2 hét alatt megszokod. Ne a hang alapján válts, a sebességet érezd meg.
2017. dec. 26. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!