Akkumulátor, gyújtáskapcsoló, vagy önindító a hibás?
Tiszteletem!
A helyzet a következő: az autóm nem indul. A gyújtást ráadom, majd megjelennek a visszajelző lámpák az izzítás kivételével vagyis nincs izzítás következésképpen a kulcs elfordításakor halott. Nincs köszörülős indítás hang, sőt a zárban a kulcsot is el tudom fordítani.
Az aksit feszültségét megmérettem és 11,8 voltot adott le (2 éves aksi)
Elegendő lenne levenni a sarut és azt megtisztítani vagy új aksit kellene venni? Esetleg a gyújtáskapcsoló ment tönkre?
Az autó napi használatban van és a szabad ég alatt éjszakázik.
Hát ha te 11,8V-al el mernél indulni hazulról, akkor tényleg az ég világon nincs semmi baj azzal az akkumulátorral!
Kérdező: Töltsd fel az akkumulátort.
11.8Volt egyaltalan nem egy rossz ertek amitől semmit nem kellene csinaljon az auto.......szoval bizzos hogy nem akksi baja van..........igy 3 dolog maradt
1)gyujtaskapcsolo
2)vezeték szakadas vagy saru lecsúszás
3önindító
Az első kettő lehetőseget egyszerüen ki tudod szűrni ha az onimditóra menő plusszos jelkábelt ha lehúzod es az akksirol adsz oda egy vezetekkel +12voltot
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Egyáltalán nem rövid távokra használom, mivel városi, országúti valamint autópályás használat is van közte.
Utána fogok járni, legfeljebb behúzatom.
Akinek van még ötlete szívesen fogadom!
Ne hallgass a sok okoskodó fogalmatlan balekra!
Az akkud totál lemerült.
A 11,8V az már az akku mélykisütött állapota.
Itt már a behúzótekercse sem fog kattanni.
Egy dieselnél pláne nem fog tekertetni. Sem izzítani.
Töltsd fel, v cseréld az akkut! És légyszi jelezz vissza, h ténylegg ez volt a baja, h a aok okos okulhasson!
Egy kis segítség a kételkedők számára:
(Ugyanis a teljesen feltöltött 12V- os akku kapocsfeszúltsége nem 12V, hanem 12,7V.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!