Ki hogyan élte meg a B kategóriás jogsi szerzés folyamatát?
A kreszt e-learning tanultam, sima ügy volt :)
Brutális lelkesedéssel mentem vezetni, csalódott lettem az első 2 óra után, az első 10 után már ott tartottam,hogy kakilok az egészre, a 16. óra után eljutottam odáig,hogy hányingerem lett attól,hogy nekem vezetni kell mennem.A gond az aktatóval volt ...de úgy gondoltam itt a vége és új oktatót kértem. Életkedvem egyből vissza jött ,pláne,hogy ez az oktató hagyta is,hogy vezessek és nem nyúlkált állandóan a kormányba és nagyon jól éreztem magam mert nagyon jó fej volt,csak úgy repült az idő. A rutin vizsga is sima ügy volt, pláne,hogy a vizsgabiztos is jó fej volt és nem ilyen mufurc kötekedő. Én az elsősegéllyel zártam a sort,nah ez volt az amitől abszolút nem tartottam és délelőtt úgy mentem a vizsgára,hogy délutánra már időpontom volt az okmányirodába. 4 éve van meg a jogsim B-re, jelenleg a C-re nyomom a kreszt e-learning.
Könnyű.
Nem egy agysebészet amit meg kell tanulni. Pl a Kreszben a legtöbb dolog logikusan kikövetkeztethető.
A gyakorlat meg egyéni adottság kérdése, kinek mennyire fekszik a dolog. De az sem valami hatalmas dolog, szerintem.
Egy középfokú nyelvvizsga, vagy némely egyetemi vizsgám legalább ezerszer nehezebb volt.
Érdeklődésből plusz a végzettségeim kiegészítéseként csináltam meg.
Nagyon kalandos volt!
Otthon voltam családi okokból, akkor kezdtem el, hogy csináljak valamit.
Egy ismerősömet kérdeztem, ő hol szerezte meg a jogsit, hát abba az iskolába mentem én is.
Az elméleti oktatás igen színvonalas volt. A csapat jó, összetartó volt. Az oktató érthetően magyarázott és lehetett figyelni is.
Mivel az iskola egy kupacban jelentett minket KRESZ-vizsgára, ezért egy jó nagy csapat vizsgázott egyszerre a Vas Gereben utcában. Biztattuk egymást, a végén megvártuk egymást, együtt utaztunk tovább, valakivel még sütiztünk is. (Mindegyikünknek elsőre sikerült persze.)
A sikeres KRESZ vizsga hetében már autóban ültem.
Az oktató türelmetlen és katonás volt.
Nem egyszer kiabált, szidott, káromkodott. Néha jobb lábbal kelt, akkor türelmes volt, máskor jött a kiabálás, szidás, csúnya szavak...
Közben elhelyezkedtem. Esténként jártam órákra. Hát, gyomorgörccsel mentem... Pedig a vezetés maga érdekelt volna, élveztem volna.
Otthagytam.
Sikerült egy olyan oktatóhoz váltani, aki túlvállalta magát, emellett többgyermekes édesanya volt. Két-két és fél hónap alatt írd és mondd egy darab órám volt!
A harmadik oktatót keresve egy csomó embertől kértem ajánlást és sorra hívtam az oktatókat. Egyszerűen munka mellett nem tudom, hogy lehet jogsit csinálni... Kora reggel, munka előtt nem vállaltak volna, munka után nem vállaltak volna, hétvégén nem vállaltak volna.
Facebook üzenőfalra írtam ki a kérdést végső kétségbeesésemben. Pár órán belül érkezett is a javaslat, majd rá még vagy két komment, hogy igen, ők is nála szerezték meg a jogsit, javasolják, jó oktató.
- Türelmes volt. Soha a hangját meg nem emelte.
- Benzines autón tanultam, így megtanulhattam kuplungolni! (Már amennyire...) Ő még a 2. forgalmi vizsgám előtt is gyakoroltatott szimpla kanyarodást; elindulást-megállást. Alapos, türelmes volt...
- Nem 90 perces volt az óra, amiből 10 perc a késés és 5-10 perc az ügyintézés. Hanem két órás időintervalluma volt mindenkinek és nem is késett. Volt szünet mindig, de jól is esett! A 120 perces időintervallumba azért belefér a szünet... Úgy tudom, egy alkalom jó esetben amúgy nem 90 perc, hanem kétszer 50, azaz 100 perc. Nos, ez nála megvolt.
Nehéz időszakom volt akkoriban... Magánélet nem volt könnyű, emellett orvoshoz jártam néha, otthon sorra romlottak el a dolgok, OKJ-t is csináltam a munka mellett, plusz az elhúzódó jogsiszerzés... Életem semmi, szabadidőm alig és a depresszió határán álltam. A szabadságaim nagy része ráment ezekre....
Az 1. forgalmi vizsgám az OKJ-vizsgák környékére esett.
A sikertelen vizsga után másnap tudtam meg, hogy másfél hónapra rá próbálkozhatok majd újra. Hát én akkor, ott, nagyon stresszesen, kifáradva végigsírtam két órát. Ráadásul akkor elmegy a fél nyár, amikoris lenne lehetőségem a gyakorlásra!
Másodikra sikerült és nyár közepén kézhez kaptam a rózsaszín plasztikot.
15-16 éves koromban már nagyon am hogy jogsizzak.
16 és fél évesen beiratkoztam az iskolába.
Rá pár hétre(július) megkaptam a kresz e learning anyagot.
3 hónappal 17 előtt(augusztus 22) sikeres kresz vizsgát tettem.
4 napra rá sikeres eü vizsgát.
November 13 17.-ik szülinapomra 1 napra kezdtem a vezetést és december 15-én sikeres forgalmi vizsgát tettem.
A minimum 30at vezettem le.
Hosszú volt de nem paráztam semmire,ha van akaraterőd simán megcsinálod.
Kalandos.. izgalmas, fárasztó, néha kudarcélményekkel teli.
2015 nyarán sikeresen letudtam elsőre a kresz és elsősegély vizsgát, aztán egy mindenki által dicsért oktathoz kerültem 16 nyarán. Első órán megállások, fékezések, elindulások, majd mikor látta hogy elég hamar ráéreztem közölte hogy 2. órán ő visz is a városba. Voltak jobb napok mikor ráéreztem, és az első forgalmi vizsgám előtt rosszabbak mikor semmi nem jött össze. Az első vizsgán megbuktam figyelmetlenség miatt, akkor még az oktató is közölte hogy nem gondolta volna hogy így végződik. Másodjára minden sínen ment, egyáltalán nem izgultam, csak élveztem az egészet. A kezdeti szenvedés mikor annyira lassan teltek a percek, átváltott arra hogy szinte sose szálltam volna ki a tanulóautóból :) Nekem nagy élmény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!