Mit tehetek? Oktoberben vásároltam egy friss vizsgás személygépkocsit, most ki gyuladt hiba jelző lámpa, és kopogás hallatszik. Szerelöhőz vittem, ahol közölték, az autó közforgalomba való rész vétele kizárt, élet veszélyes.
Azt azért ugye tudod, hogy ilyet nem 2 hónap után kellene "megszellőztetni".
Csak nehogy téged jelentsenek fel hitelrontásért...
Hisz 2 hónap alatt megjárhattad vele egész Európát, tehát akár te is tropára vághattad.
Tudom, km órát feljegyzik vizsgánál. Azt vissza tudod pörgetni...
SZóval szerintem tudd be tanulópénznek, esetleg beszélj egy ügyvéddel, de semmiképpen ne a nyilvánossághoz rohanj azonnal.
És legközelebb nézd át, mit veszel.
"Motor hiba,kézifék,a bal első kerék csukloja kopott,kis hiján ki esik a kerék,a hátsó jobb oldali keréknél ki folyik a fék olaj,hidraulikus tengely hiba,amit hirtelen meg tudtam jegyezni"
Na, pontosan ezek azok a hibák, amik két hónap alatt simán előjöhetnek új hibajelenségként is. Motor hiba? Elég tág fogalom. :-) Kerékcsukló kopott: féltengelycsuklóra gondolsz? Bármikor előjöhet új hibaként. Folyik a fékolaj- lehet, hogy az egyik hátsó fékmunkahenger elfosta magát. Szintén véletlenszerűen jöhet elő, nem feltétlenül van előjele.
Az eladót tudod perelni...a szívás akkor van ha: a kereskedőtől vettél egy külföldről behozott autót és a soha nem látott külföldi tulajdonostól származó adásvételit írtad alá ami a kereskedőnél volt.
Szóval vettél egy sz.r kupacot...ehhez képest én sokkal jobban jártam :D A kereskedő szuper tuti,úgy átment a vizsgán az autó ahogy kellett,pedig az abs kuka volt,lényegébe minden ki lett cserélve az autón (a szerelő mondta,hogy cserés lesz a lengéscsillapító mert műszakin nem fog átmenni, azért 1 év 4 hónap után feladta a harcot a jobb oldali..szóval a rozsda győzedelmeskedett,noh,de akkor már mind a 4 cserélve lett meg a rugók is) elvileg marha jól álltunk, a küszöb kicsit rozsdás,de nem tűnik gáznak. 7.én elvittük műszakira (10.éig volt rajta) megkaptuk a választási lehetőséget,hogy vagy megbuktatják vagy ez csak egy 10000ft-os átvizsgálás lesz, mert a bölcsőn vagy kukker (lyukas) és a jobb oldali küszöb gáz ahogy szét van rohadva,de a bal oldali még rosszabb. Oké hát így jártunk...bölcsőt kemény 3500ft-ért befoltozták majd elvittük egy olyan helyre az autót ahol elvileg átmegy. Hát kerek perec megmondta a pasi műszakin,hogy a küszöb miatt nem tudunk annyi pénzt fizetni,hogy átengedje mert ő ehhez nem meri adni a nevét! Kívülről nézve oké pici rozsdafolt, amikor lementem az aknába és úgy néztem,hát durva...de szerintem ettől még nem esett volna szét az autó. Mind1 mivel kívülről pár méterről lehetett látni,hogy picit rozsdás,így az csináltatva lett volna,igaz nem épp karácsony előtt. Most arra várunk,hogy hívjon a lakatos,hogy kész autóm (40000környéke) és akkor harmadszor is neki futunk a vizsgának amin át kell menni mert ettől a 2 hibától eltekintve amit most megcsináltattunk azt mondták szuper. Mondjuk nem távolság csak 160km az a hely ahol 2 éve az autóm gond nélkül átment a műszakin halott abs -el,tök rozsdás lengéscsillapítóval,lyukas bölcsővel és totál szétrohadt küszöbbel.... elvileg ott gond nélkül át kellett volna,hogy menjen,hiszen ahhoz képest most jobb állapotba volt. A mi hülyeségünk volt,hogy komolyan ész nélkül megvettük az autót (előtte egy évvel amikor a másikat vettük szerelővel mentünk aki mindent átnézett kívül belül,gépre is nyomta, külföldi autó volt az is és le is kértük az előzményeket (nem volt törve, az óra se tekergetve) stb erre ezt megvettük csak úgy és hát így jártunk....mind1 ettől független nagyon szeretem a kis tragacsomat :D De egy életre megtanultuk a dolgot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!