Opel Astra G hátsó ablakfűtés nem működik. Ötletek?
A kapcsolót bekapcsoltam, világított, de nem fűtöttek a szálak, áram sem volt bennük. Kicseréltem a biztosítékot, egy darabig fűtött, de ma induláskor már nem, sőt a kapcsoló sem világít.
A relé az első esetben is kattant, és most is, amikor benyomom a kapcsolót...
Gondolom, valahol zárlat lehet. A relét érdemes kicserélnem, vagy a fűtéskapcsolót? (Nem mindegy, mert a kapcsoló tudomásom szerint csak panellel együtt cserélhető, így azt csak a legvégső esetben szeretném cserélni.)
Tapasztaltak, vagy hozzáértők válaszát köszönettel várom!
Vezeték szakadás van az átvezető kábelben a hátsó ajtóban. Sok esetben ezek a vezetékek kirepednek, majd a hajtogatástól eltörnek.
Szedd le a gumit és nézd meg a vezetékeket! 90%, hogy itt lesz a hiba.... ezért is repkednek ki a biztosítékok, mert több vezeték is megtört és összeérnek!
Köszönöm a gyors válaszokat!
Azért gondoltam a relére, mert a biztosíték cseréjéig a kapcsoló kapott áramot, hiszen világított. Gondolom a relén keresztül kapja a kapcsoló.(ha nem, szóljatok:))
Biztosíték csere után meg fűtött, azután nem, és a kapcsoló sem kap áramot, hiszen nem világít, mintha a relé időzítője állandó an kikapcsolva lenne -(vagy besz@t az is.)
A hátsóajtó kábelkötegét néztem én is, amikor rámértem az ablaknál, de azt a gumiharangot inkább levágni lehet, sem mint leszedni, így nem mertem nekiugrani.De lehet, hogy neked lesz igazad, 2. hsz, és onnan jön a zárlat.
#2 vagyok:
Ott lesz a zárlat, nyugodtan húzd le a gumit, ha nem megy elvághatod, mert toldós stecker van az ajtónál, így a gumit lehet cserélni is.
Köszönet a válaszokért még egyszer! Különösen a 2. hozzászólónak!
Csak lekaptam a gégecsövet hátul, és bizony totál elvan szakadva a fűtéskábel IS!!! :)
Nem gyenge, ezt nem gondoltam volna egy 15 éves konstrukcióról... na de mindig tanul az ember.
Villamosságihoz nem megyek, hétvégén megforrasztom egy toldással mindegyik szakadt vezetéket.
Köszi mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!