Stop tábla kérdés, ilyenkor is meg kell állni?
egy kereszteződéshez érek, előttem egy másik autó (legyen piros autó) ugyanabba az irányba tart, stop tábla van előttünk a kereszteződésnél.a piros autó megáll a stop táblánál, én a piros autó mögött állok meg, ahonnan tökéletesen belátom a kereszteződést, biztonságosan el tudok indulni.
a kérdés, ilyen szituációban mégegyszer meg kell állni közvetlen a kereszteződés előtt, vagy sem?
Természetesen.
Igaz, hogy sokan nem szoktak. (Én sem.)
Valóban, a legtöbben nem szoktak megállni, de a KRESZ szerint viszont meg kell állni ilyen esetben is.
Én konkrétan ezen buktam el a forgalmi vizsgát egyszer. Megállt az előttem haladó autó, megálltam én is. Jobbra akartam kanyarodni, a mellettem lévő sávban pedig egyenesen ment tovább egy hatalmas teherautó, ami nagyon lomhán és nehézkesen haladt. Én kb. gyökkettővel mentem, hiszen akkor indultam el a nulláról, amikor az előttem lévő autó is kikanyarodott, közben pedig elindult a teherautó is, ami telibe blokkolta a forgalmat (ami egyébként nem is lett volna), így nem álltam meg még egyszer. Rögtön meg is vágtak.
köszönöm a válaszokat,hiszek nektek, de ezek szerint a kresz szabályzatban is át kellene fogalmazni a dolgokat
„ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező”; a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt - meg kell állni, és a keresztező (betorkolló) úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni.
Tehát a feladat két részből áll:
Kötelező megállás – tehát csak a lassítás nem elegendő -,
és elsőbbségadás a keresztező úton érkező járművek részére.
elsőbbséget megadod, megállsz a kereszteződés előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!