Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Stop tábla kérdés, ilyenkor...

Stop tábla kérdés, ilyenkor is meg kell állni?

Figyelt kérdés

egy kereszteződéshez érek, előttem egy másik autó (legyen piros autó) ugyanabba az irányba tart, stop tábla van előttünk a kereszteződésnél.a piros autó megáll a stop táblánál, én a piros autó mögött állok meg, ahonnan tökéletesen belátom a kereszteződést, biztonságosan el tudok indulni.

a kérdés, ilyen szituációban mégegyszer meg kell állni közvetlen a kereszteződés előtt, vagy sem?

2017. dec. 17. 09:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
igen
2017. dec. 17. 09:22
 2/11 DGréta válasza:
95%
Minden esetben meg kell állni! Nekünk volt már rá példa,hogy barátomékkal utaztam és ugyan ez volt mint ahogy írtad, nem álltunk meg a rendőrök meg pont figyelték azt a kereszteződést és megállítottak minket.
2017. dec. 17. 09:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen.

Igaz, hogy sokan nem szoktak. (Én sem.)

2017. dec. 17. 09:29
 4/11 anonim ***** válasza:
18%
kb. senki sem sem áll meg a stoptáblánál külön...
2017. dec. 17. 09:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Valóban, a legtöbben nem szoktak megállni, de a KRESZ szerint viszont meg kell állni ilyen esetben is.

Én konkrétan ezen buktam el a forgalmi vizsgát egyszer. Megállt az előttem haladó autó, megálltam én is. Jobbra akartam kanyarodni, a mellettem lévő sávban pedig egyenesen ment tovább egy hatalmas teherautó, ami nagyon lomhán és nehézkesen haladt. Én kb. gyökkettővel mentem, hiszen akkor indultam el a nulláról, amikor az előttem lévő autó is kikanyarodott, közben pedig elindult a teherautó is, ami telibe blokkolta a forgalmat (ami egyébként nem is lett volna), így nem álltam meg még egyszer. Rögtön meg is vágtak.

2017. dec. 17. 09:58
 6/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat,hiszek nektek, de ezek szerint a kresz szabályzatban is át kellene fogalmazni a dolgokat

„ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező”; a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt - meg kell állni, és a keresztező (betorkolló) úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni.

Tehát a feladat két részből áll:

Kötelező megállás – tehát csak a lassítás nem elegendő -,

és elsőbbségadás a keresztező úton érkező járművek részére.

elsőbbséget megadod, megállsz a kereszteződés előtt.

2017. dec. 17. 10:09
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem felfestés miatt büntették meg azt, akit megbüntettek, mert azt hitték, előtte nem állt meg. Szerintem ha nincs felfestve jel, akkor nem kell 2x megállni.
2017. dec. 17. 11:10
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
*főleg ha belátható a kereszteződés.
2017. dec. 17. 11:12
 9/11 anonim ***** válasza:
66%
Hát pedig bizony meg kell, akár 2x is, ha teljese szabályos akarsz lenni.
2017. dec. 17. 13:00
 10/11 anonim ***** válasza:
69%
Tisztán emlékszem, hogy én ezt évekkel ezelőtt megcsináltam az oktatóautóban, mikor vezetni tanultam, láttam, hogy a másik előttem kiment, nem jött semmi, mentem én is. Az oktató nem fékezett bele, de kaptam utána a lebasszhást :D Úgyhogy ja, mindig meg kell állni.
2017. dec. 17. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!