Skoda minősége jobb lenne egy Volkswagennél?
16 éves autók esetén a gyári összeszerelési minőséget nem lehet megítélni, csak azt, hogy mennyi maradt meg belőle az elmúlt évek során. Elég 1-2 "f***om beleverem ezekbe a patentokba mán, fogok is én itt egyesével mindnek aláemelni meg osztán mi ez a gyurma?" jeligével elkövetett szerelgetés a kárpitoknál és az eredetileg csendes utastérben máris különböző hangnemben zörög, csattog, búg, zeng minden nagyobb alkatrész. Vagy mondjuk elég, ha egyszer javította Szomszéd Jóska a karosszériát úgy, hogy letépett-felvakart minden hang- és hőszigetelést, majd elfelejtette visszarakni, aztán Okos Petike húszcolos nehézfémfelnikkel terhelte meg a futóművet. Rögtön jön a kopogás minden egyes úthibán, akkor is, ha gyárilag erről szó sem volt.
A két 2001-es autó mai állapotából ne vonj le sok következtetést a gyárira vonatkozólag. Bár az tény, hogy a Škodák sokszor "szebben öregednek", mint az azonos platformra épülő VW-ek, mert kevesebb bennük a pár év után megkotló, akkoriban méregdrágának számító parasztvakító extrafelszerelés, ami ha nincs, nem is tűnik fel, de ha van és nem működik, csúnya tud lenni.
Mondjuk az oktavia-t a vw bora-val illene összehasonlítási, nem a golf-al. A golf egy alacsonyabb osztályba tartozó autó. Így a felhasznált anyagok is ennek megfelelők. Ezek adnak más minőségérzetet. De 16 év alatt az ugyan arra használt kocsik is másként használódnak el. Pláne, ha egy városi kisautót és egy alsó közép osztályút hasonlítasz össze.
Hát még akkor ha az egyik csak autópályát látott csupán, a másik meg csak vidéki mellék utakat.
Márpedig a Golf és az Octavia szinte egy autó, a Bora meg szintén egy sedan Golf.
A VW jobb kéne legyen, de kitudja hányszor volt már törve szegény, és hasonlók, emiatt már nem érződik olyan masszív autónak. Meg az Octaavia sem volt soha sem egy rossz autó, a Skoda már nagyon rég ott liheg a VW nyakán.
A város egyik legjobb alkatrészkereskedésében beszéltem pár szót a VW-ekről az eladókkal, akiknek talán volt némi rálátásuk a dolgokra, és ők úgy fejezték ki a véleményüket, hogy VW-t csak az vegyen, akinek a hobbija szerelőhöz hordani a kocsiját.
A 2000 körüliek talán még jobbak voltak valamivel, utána zuhant a minőség. Rengeteg extrát beraknak szériában is, de ezek aztán menetrendszerűen el is romlanak.
5-ös
És mi alapján hozták le ezt a nagyszerű következtetést? Hogy VW alkatrészből fogy a legtöbb? Hát ha VW-Skoda-Audi van a legtöbb az országban, akkor ez nem is lehetne másképp...
Ennyi idős használt kocsikat szerintem nem lehet ilyen szempontból reálisan összehasonlítani. Arról nem si beszélve hogy egy Octavia nem egy Golffal, hanem inkább egy Passattal van egy kategóriában.
Egy 2017-es Octaviát hasonlíts össze egy 2017-es Passattal. Szerintem van különbség az utóbbi javára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!