Mi miatt van az, hogy elég sok használt autóból hiányzik a kartergázszűrő? Kartergáz ház megvan illetve, membrán is benne illetve a szűrő tartó, csak a szűrő hiányzik belőlük.
Figyelt kérdés
2017. dec. 13. 20:05
1/11 anonim válasza:
Amiért le van vakolva rengeteg EGR, ki van diódázva egy két légzsák visszajelző és hasonlók. Nincs pénze az embereknek autót fenntartani.
2/11 anonim válasza:
Most elmondom neked, ha már kopott a motor, több az olajfogyasztása, nagyobb a kartergáza a motornak. Ezt leellenőrizheted, hogy rateszel járó motorral a kartergázcső végére egy papírzsepit, és fekete lesz gyorsan. 100-200 ezerrel több Km van benne. Magyarországon nem szivesen veszek használt autót.
3/11 anonim válasza:
Melyikben van ilyen "kartergázszűrő" meg membrán, mert én még nem találkoztam vele?
4/11 anonim válasza:
Szó szerinti szűrővel még én sem találkoztam. Membránnal és ciklonnal már igen. Ezeket nem igazán lehet kiherélni. De olyan rengeteg típus kartergáz rendszeréből nem képeztem ki magam.
A kartergázban mindenesetre nem igazán lehetne olyan dolog, amit ki kell szűrni. Az olajpárát kell leválasztani belőle.
5/11 A kérdező kommentje:
Leginkabb BMW markanal jellemzo ez a szuro hianya .. e39 . E46 320d.. gyarilag irja a szurot meg van is hely benne ... csak nem mindig talalni bennuk.. ezt furcsallom, h kiveszik a regi szorot es nem raknak bele ujat .. masodik olajcsere periodusnal kell kartergazszurot cserelni
2017. dec. 13. 22:21
6/11 A kérdező kommentje:
Nem hulyeseg ennek hasznalata, ill. Periodus idonkenti csereje... az eros gaz megbonthatja a tomiteseket , ebbol olajfolyas kepzodhet ... minel oregebb agyonhajtott a motor annal jellemzobb/ erossebbb a gaz felstabadulasa. ... turbora is veszelyt jelenthet
2017. dec. 13. 22:28
7/11 anonim válasza:
Még nem találkoztam ezzel a szűrős megoldással, de ha valóban a gázt szűri és nem a visszacsurgó olajat, azt nem tartom túl jó ötletnek. Egy eldugult szűrő komoly problémákat tud okozni a megnövekedett nyomás miatt. Anno, a Ladákból még a lángfogót is kiszedtük, különösen télen, mert ha eldugult, vagy befagyott, akkor képes volt kinyomni a szimeringeket.
9/11 anonim válasza:
Ez az:
A kartergázcsőbe van beletuszkolva és az a szerepe, hogy a karburátor visszadurranásakor, ne tudjon a láng visszacsapni a motorba. Csodálatosan el tudott dugulni, aztán szegény Lada motorjából mindenhol dőlt az olaj.
10/11 anonim válasza:
Jó tudni, hogy van ilyen benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!