Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az adásvételi megírása után...

Az adásvételi megírása után már nem az én felelősségem, hogy mi van az autóval?

Figyelt kérdés

A történet röviden: meghirdettem az autóm generátor nélkül, egyébként működőképes állapotban. Telefonált egy érdeklődő, hogy hoz bele generátort és vinné az autót. Eleve egy hónapot vártam rá, mert ilyen-olyan indokokkal lemondta (legalább a pénzt elküldte előre). Múlt héten jött először akkor nem volt jó a generátor az autóhoz amit hozott. Most megint eljött, hozott egy másikat, miután fél napot szenvedett vele, mert nem tudta beszerelni, nagy nehezen kerítettünk valakit aki segített.

Megírtuk a szerződést, elindult vele haza (kb 200 km-re), fél óra után telefonál, hogy leállt az autó, otthagyta az út szélén, menjünk érte, neki mégse kell, mert biztos, hogy valami más baja is van, de mindezt úgy, hogy közben ő elindult haza és a kulcsot, forgalmit, mindent magával vitt, meg se várt minket.

Mondtam neki, hogy ha nem kell neki az autó, miért nem hozta vissza a kulcsot? Mégis hogyan vigyem így el onnan a kocsit? Én tehetek róla, hogy ő jött el 0 hozzáértéssel, szerelő nélkül, kipróbálás nélkül ráadásul egy rossz generátorral?

Elmentünk megnézni, hogy hol hagyta az autót, egy beláthatatlan kanyarban állt, ráadásul félig az úttesten, tehát balesetveszélyes helyen.

Bementünk a rendőrségre bejelenteni, hogy ne engem vegyenek elő, ha esetleg balesetet okoz. Azt mondták, hogy onnantól hogy a szerződést megírtuk, az ő felelőssége, és feljelentést tesznek. A rendőrökkel kimentünk a helyszínre, az autó nyitva volt, a vészvillogó sem működött, csutkára lemerült az akkumulátor, tehát nyilván a generátor volt rossz amit hozott, ezen kívül semmi baja az autónak, én napi szinten használtam a generátorhiba előtt.

Ezek után telefonon fenyegetőznek, hogy egy üzemképtelen autót adtam el nekik, és pereskedni fognak. Én holnap bemegyek az okmányirodába bejelentem az autó eladását, innentől kezdve mit tudnak tenni? Tényleg bírósági per lehet belőle? A szerződés aláírásával vállalta, hogy az autót megnézte, kipróbálta, stb.

2017. dec. 12. 20:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Az adásvételire ráírtátok, hogy rossz generátorral/generátor nélkül adod az autót és ő hozza bele a működéshez szükséges generátort? :D

Ha feljelent neki kell bizonyítani, hogy rossz volt, de az ilyen surmók képesek azt mondani, hogy nem is vittek generátort és nem úgy volt.

Legalább a pénzt utalta, hogy legyen valami bizonyítékod, hogy az adásvétel megtörténte előtt egy hónappal kifizette? :)

2017. dec. 12. 20:28
 2/4 anonim ***** válasza:
nyugodtan pereskedhet, majd elveszti. amint aláirtátok mindketten az adásvételit onnantól semmi közöd az autóhoz. az meg hogy otthagyta nem a te bajod, nálad alá lett irva a papir, megkaptad a pénzt és elvitte a kocsit. ha zavar az őt mellett hagyott autó max arrébb tolod, már nem a tiéd. ha meg telefonban ugat csak nyomd ki
2017. dec. 13. 00:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha az adásvételit rendesen töltötted ki, értsd, rajta van a generátor téma, pontos km-óra állás és óra perc az átadásról nagy gondod nem lehet.

Ilyenekkel egy módszer van, a higgadtság, meg kell várni míg kihisztizi magát, akárhogy anyáz, aztán elmondani a további lehetőségeket.

nyugodtan mondd meg neki, hogy az okmányirodában bejelentetted az eladást, te törvényesen és etikailag is helyesen jártál el ezért nem tudod az autót visszavenni és nem is akarod, ahogy további összeget sem akarsz fordítani az ügyletre. Ha neki ez nem megfelelő természetesen vállalod a peres eljárást.

Amikor valaki nem ilyed meg a feljelentéssel fenyegetőzéstől egyből lefagynak az ilyenek és elintézettnek tekintik a dolgot.

2017. dec. 13. 08:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja és keress tanút aki igazolja, hogy tényleg a vevő hozta generátorral ment el a kocsi
2017. dec. 13. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!