Mitől feketedik be az olaj az autóban cirka 2000 km után?
Figyelt kérdés
Mit lehet tenni, hogy ne forduljon ez elő?2017. dec. 10. 07:54
1/11 A kérdező kommentje:
Gusztustalanul néz ki, azthiszem olaj+szűrőcsere mindenképp kelleni fog. Tele van lerakódásokkal a motortér?
2017. dec. 10. 07:55
4/11 anonim válasza:
Szerinted nmindegy, hogy diesel vagy benzines?
Nagy a különbség...
5/11 anonim válasza:
Ez nem hiba és semmit nem lehet/kell tenni ellene. A dugattyúk mellet lejutó égéstermékek, korom okozza. A dízelnél hamarabb, a benzinesnél később jelenik meg a fekete szín, a korom mennyisége miatt. Szintén hamarabb kormolódik egy kopott motor olaja, mint egy új vagy frissen felújítotté. A fekete szín nem befolyásolja a olaj kenőképességét, szóval felesleges kicserélni.
6/11 anonim válasza:
Ha azt szeretnéd, hogy ne feketedjen be az olaj, nem szabad beindítani a motort. Hónapokon át szép, aranybarna marad az olaj. Más módszer sajnos nincs, a motorolajnak épp az a dolga, hogy az itt-ott lebegő szennyeződéseket feloldja és oldatban tartsa. Jobb, ha a kosz az olajban úszik, mint ha egy olajjáratban ülepedik le, megszüntetve a kenést.
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tekintve, hogy nem értek az autókhoz, így valahol meg kellett ezt kérdeznem. Benzines autóm van, G-s Opel Astra (2002).
2017. dec. 10. 11:24
8/11 anonim válasza:
A motorolaj feladata a motorban lévő szennyeződések feloldása és a leülepedésnek megakadályozása. Amennyiben az olajcserét követően hamar befeketedik az olaj, az azt jelenti, hogy sok volt a lerakódás a motorban és a régi olaj nem tudta az összeset leoldani az alkatrészekről az új viszont teszi a dolgát. A következő olajcsere ELŐTT érdemes lenne egy motoröblítőt, vagy tisztító adalékot használni (kb. 1500-3000 Ft-os kiadás).
9/11 anonim válasza:
Nem kell a motort obliteni néha többet árt mint használ. Max 1* csereljen hamarabb olajat az nem kerül sokba főleg egy ilyen opelben szerintem 8 rugonal nem több. Marad a motorban mindig a régi olajból ergo a motoroblito is benn marad az meg nagyon nem jó. Obliteni lehet de utána olajtekno leszed és mindenhonnan minden cseppet szedjen ki belőle. Ha valahol kopott a motor lehet hogy az motoroblito olyat is kipucol amit nem kéne. És mint írtam semmi baja nem lesz a fekete olajtol
10/11 A kérdező kommentje:
Sem adalékanyagot, sem öblítőt, semmi ilyen placebo hülyeséget nem akarok beletölteni. Inkább elolvastam egy csomó cikket az interneten, hogy ki mit ajánl. Régebben minőségi olajat vettem bele (Valvoline, Eneos, stb.), most csak egy sima Agip 10W40-es van benne, de teljesen elégedett vagyok vele, ráadásul kedvezményes áron jutok hozzá. Inkább cserélek benne sűrűbben olajat mint teletöltögessem szirrel-szőrrel. Egyébként általában a 10e km-t sem várom meg két olajcsere között.
2017. dec. 11. 16:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!