Reanult Megane vagy Suzuki Ignis?
Sziasztok, van nekem egy 1.4-es, 1999-es évjáratú Renault Megane-om, szeretem az autót, sose hagyott cserben, viszont nem vezetek olyan sokat, nem használom sokszor, csak amikor szükséges, ezért is van elég jó állapotban garázsban tartva :D Viszont megtetszettek nekem ezek a 2003-tól gyártott Suzuki Ignisek, elég jó formájuk van, és tetszetősek. Szerintetek megérné a Renault lecserélni egy Suzuki Ignisre, vagy inkább maradjon a Megane? Melyik kocsi jobb a hazai utakra? Köszi a válaszokat!
25/F
Apámnak Ignise van, és az oktatómnak is az volt. Jó kis autók, megbízhatóak, tudnak menni, van benne hely, és jó árban vannak hozzá az alkatrészek. Az igniseknek ahogy észrevettem 2 típushibajuk van (bár apám szalonból vette, most van benne 140e valamennyi km., és nem romlott még el egyik sem). Az egyik a vezetőoldali napellenző és a csomagtér fogantyú tönkremenetele. Ezeket keresik általában sokan hozzá, de filléres dolgok. Egyszóval szerintem jó választás az Ignis is.
Neked kell eldönteni, hogy megéri-e lecserélni, átíratni stb.. :)
Anyám barátjának Renault Thaliája volt, őrült, hogy megszabadult tőle. Elvileg a dízelekben valami tönkretud menni, és elég drága a javítása, a volt felesége újonnan vásárolta, és 9-10évesen inkább beadta a bontóba. Nekünk ez a tapasztalat a Renaultokkal.
Ha jó állapotban van a Renault akkor felesleges, pláne egy
Suzukira. Ráadásul bármilyen jónak is mondják a Suzukit, akkor is kifoghatsz egy borzasztó rosszat is belőle.
Azért ne essünk túlzásokba, nem nehéz találni jó állapotú autót.. Nem kell megvenni egyből semelyiket.
Persze jó, ha elkisér egy tapasztaltabb, hozzáértő ember, de a kasztnit te is megtudod nézni, hogy nem-e rohad, a belsejéből is lelehet szűrni, hogy kímélve volt-e, és valós-e az adott kilométeróra állás, motor olajos-e, füstöl-e a kipufogó,rángat-e, vagy nehezen veszi a sebességet stb stb..
Egy szerelőhöz utána egyből illik elvinni az alapokat ilyenkor kicseréltetni olaj stb., és pár ezerért át is nézi.
Mi egyszer kereskedéstől vettünk autót, és 2-3napig visszalehetett vinni ha gond volt vele. Nem tudom, hogy ez most, hogy működik, szerintem ma is van ilyen .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!