Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Reanult Megane vagy Suzuki Ignis?

Reanult Megane vagy Suzuki Ignis?

Figyelt kérdés

Sziasztok, van nekem egy 1.4-es, 1999-es évjáratú Renault Megane-om, szeretem az autót, sose hagyott cserben, viszont nem vezetek olyan sokat, nem használom sokszor, csak amikor szükséges, ezért is van elég jó állapotban garázsban tartva :D Viszont megtetszettek nekem ezek a 2003-tól gyártott Suzuki Ignisek, elég jó formájuk van, és tetszetősek. Szerintetek megérné a Renault lecserélni egy Suzuki Ignisre, vagy inkább maradjon a Megane? Melyik kocsi jobb a hazai utakra? Köszi a válaszokat!

25/F

2017. dec. 9. 10:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Apámnak Ignise van, és az oktatómnak is az volt. Jó kis autók, megbízhatóak, tudnak menni, van benne hely, és jó árban vannak hozzá az alkatrészek. Az igniseknek ahogy észrevettem 2 típushibajuk van (bár apám szalonból vette, most van benne 140e valamennyi km., és nem romlott még el egyik sem). Az egyik a vezetőoldali napellenző és a csomagtér fogantyú tönkremenetele. Ezeket keresik általában sokan hozzá, de filléres dolgok. Egyszóval szerintem jó választás az Ignis is.

Neked kell eldönteni, hogy megéri-e lecserélni, átíratni stb.. :)

Anyám barátjának Renault Thaliája volt, őrült, hogy megszabadult tőle. Elvileg a dízelekben valami tönkretud menni, és elég drága a javítása, a volt felesége újonnan vásárolta, és 9-10évesen inkább beadta a bontóba. Nekünk ez a tapasztalat a Renaultokkal.

2017. dec. 9. 11:45
 2/5 anonim ***** válasza:
A Renault őz képest borzalmas futóműve van. Cserébe jól bírja a magyar utakat. A magas hasmagasság télen és a földúton nagy előny. A meganhoz képest fapados. Viszont az ignisben magasabban ülsz. Többet látsz, könnyű ki-beszálni. Megy mint a rakéta, nem romlik el, ellenben 8 litert eszik.
2017. dec. 9. 13:52
 3/5 anonim ***** válasza:
61%

Ha jó állapotban van a Renault akkor felesleges, pláne egy

Suzukira. Ráadásul bármilyen jónak is mondják a Suzukit, akkor is kifoghatsz egy borzasztó rosszat is belőle.

2017. dec. 9. 14:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem cserélném le. Egyszerűen annyi átverés van a használt autó piacon hogy én tuti meghagynám a megkímélt, garázsban állt autómat, aminek legalább ismerem az előéletét meg az egész autót.
2017. dec. 9. 17:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért ne essünk túlzásokba, nem nehéz találni jó állapotú autót.. Nem kell megvenni egyből semelyiket.

Persze jó, ha elkisér egy tapasztaltabb, hozzáértő ember, de a kasztnit te is megtudod nézni, hogy nem-e rohad, a belsejéből is lelehet szűrni, hogy kímélve volt-e, és valós-e az adott kilométeróra állás, motor olajos-e, füstöl-e a kipufogó,rángat-e, vagy nehezen veszi a sebességet stb stb..

Egy szerelőhöz utána egyből illik elvinni az alapokat ilyenkor kicseréltetni olaj stb., és pár ezerért át is nézi.

Mi egyszer kereskedéstől vettünk autót, és 2-3napig visszalehetett vinni ha gond volt vele. Nem tudom, hogy ez most, hogy működik, szerintem ma is van ilyen .

2017. dec. 9. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!