Mit jelent a hirdetésekben, hogy "külföldi okmányokkal"?
Figyelt kérdés
Egy motort akarok hamarosan venni. Már gyanúsan olcsón is vannak, de ettől a szövegtől félek. Hogy lehet ezt majd átíratni, forgalomba helyezni? Lehet e egyáltalán?2017. dec. 8. 23:19
1/6 anonim válasza:
Hivatalosan nincs behozva.
Külföldi állampolgártól veszed meg!
2/6 A kérdező kommentje:
Oké, de hogy írja alá a külföldi állampolgár az adásvételit? Gondolom sehogy. De akkor én sem tudom a nevemre íratni a járművet.
2017. dec. 9. 00:49
3/6 anonim válasza:
A külföldi állampolgár már aláírta, csak a többit kitöltik a te adataiddal. Az ilyen jármű azért olcsó, mert még regisztrációs adót kell rá fizetned. Ha rejtett hibája van, nem igazán tudsz mit kezdeni, mert az itthoni nepper nevén soha nem volt a gép.
4/6 anonim válasza:
Ahogy az utolsó írja.
Nincs honosítva. Feketén nepperkedők árulnak jobbára így. Papíron te a külföldi eladótól veszed meg. Ki van töltve az adásvételi eladó része. Így hivatalosan a kereskedő nem jelenik meg az ügyletben, később le is tagadhatja, hogy tőle vetted. Tehát nem tudsz garanciális dolgokat érvényesíteni pl.
Neked kell fizetni a regadót, illetéket, új rendszámot, törzskönyvet, eredetvizsgát stb stb.
5/6 anonim válasza:
Annyival kiegészíteném, hogy reklamáció esetén neked kell bizonyítani a hiba fennállását.
Ha kereskedőtől vennéd, akkor a kereskedőnek.
6/6 A kérdező kommentje:
Ahá, értem! Én azt hittem, hogy ezek a járművek lopottak, és/vagy sehogy nem lehet utólag átíratni. A regadó, stb nem probléma, mivel amúgy is sokat kellene költeni a gépre. Teljes felújítás előtti cuccról van szó. Köszönöm a válaszokat!
2017. dec. 9. 11:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!