EGR dugózás generál hibát?
Figyelt kérdés
Adott egy Opel Omega B 2.5TD (131ló), semmi baja, szépen jár. Egyszerű kérdés lenne az, hogyha a kipufogó visszavezető csövet ledugóznám az visszajelezne-e hibát a műszerfalon vagy milyen járulékos hibákat okozhatna? Pneumatikus működtetésű ha ez számít. Bónusz kérdés: 0.6-7 körül tölt ez a fajta(WG-es) turbó, ezt csak motorvezérlő chippel lehet átíratni/felhúzni, vagy meg lehet piszkálni mechanikusan is?(érdemes, vagy jobb lenne tőle, ha a WG csavarján tekernék, hogy előbb nyisson?) Előre is köszönöm a válaszokat, nyilván nem én csinálnám, hanem szakember.2017. dec. 7. 22:26
1/7 anonim válasza:
Nem tudom hogy az Omegánál mi a helyzet, de újabb autóknál a softot is módosítani kell, mert másképp állandóan hibát jelez, és akár vészüzemmódba is rakhatja magát emiatt.
2/7 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam oda, hogy ez egy 1999-es autó, szóval itt még Elvileg az elektronika nem avatkozik annyira bele a dolgokba.
2017. dec. 7. 22:50
3/7 anonim válasza:
Próbáld ki ledugózni, vagy (ha van) a jeladó vezetékét lehúzni. A kocsi üzemét nem fogja befolyásolni. Az érdekes, hogy még nem jelzett hibát. Annyit tudni kell, hogy ez az EGR szelep halavaszületett, erőltetett valami volt. Az amik kezdték, és szép csendben ők is hagyták abba először. Ma már senki nem épít az új autót ezzel a szeleppel.
Ha a járgány elektronikája érzékeli, akkor világítani fog a lámpa. Nekem volt Omegám (2 literes) de nem emlékszem az egr szelepre, sem a hibalámpára.
4/7 anonim válasza:
Égő check lámpán kívűl semmit. Egyedül a NO gázokat vezeti vissza hogy elégve NO2 gáz legyen belőle ami kevésbé káros. Fals levegőt vezet a motorba magyarul. Az egr kb annyi mint ha a saját orrod alá finganál. Semmilyen kárt nem okoz a gépben
5/7 Szolovjov válasza:
EGR-t ledugózni szigorúan tilos! Ha elromlik meg kell javítani/ cserélni nem kókányolni! Aki ledugózta az nem szakember, hanem kókány. Műszaki vizsgán is bukta, mert nem hozza a motor a gyári károsanyag kibocsájtási értékeket.
6/7 anonim válasza:
Piszkáljad csak nyugodtan, ha eddig még nem volt baja a hengerfejnek akkor majd hátha lesz.
7/7 anonim válasza:
A károsanyag kibocsátást simán hozza minden autó ledugózás után is, a hengerfejnek pedig ehhez az ég világon semmi köze. Igazság szerint a motor számára (is) inkább pozitív hatásai vannak az EGR ledugózásának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!