Opel kipufogóját megujjaztam, majd ilyen kormos lett az ujjam (kép) normális jelenség lehet?
Opel astra G 1.4 benzin. 100.000 km van benne. Nulla olajfogyasztás, és országúton használva, 25-30 kmes távokon. Miért ilyen kormos? Miért nem ég ki? el szoktam forgatni rendesen, nincs ellustulva, nincs vele papázós játszva.
a céges autó ha uj és diesel van benne dpf, az összeszedi a kormot. Ezért látod tisztának.
Ahogy írtam, lepadlózod az a gond.
Amikor padlógázzal gyorsítasz a motorvezérlő a lambda szonda értékeit nem veszi figyelembe, ilyenkor túldúsít, ez kormot generál. Sok autónál látszik is padlózza a tulaj, hiába benzines kevés füst jön ki belőle. Na ez adja a kormot.. Ha úgy jársz vele, hogy nem igazán padlózod, de azért hajtod, csak pl nem padlógázzal gyorsítasz, akkor korom se fog képződni, mert a motorvezérlő a tökéletes közeli égés elérése érdekében megfelelő benzin levegő keveréket fog összehozni, ezáltal korom se lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!