ABS légtelenítés hogyan történik?
Üdv!
Van egy kis gond a járgánnyal, figyelmetlenség miatt levegő lett pumpálva a rendszerbe és valószínűleg az ABS-be is.
2 rekeszes a fékolaj tartály (jó hülyém van megcsinálva) és nem figyeltünk oda rendesen légtelenítés közben így szépen levegőt pumpáltunk.
Ezt észrevéve fel lett töltve a tartály és meg lett csinálva a légtelenítés.
Próbakör: 50km/h-ról padlóféken cirka 10 méter fékút...
2. légtelenítés: pár buborék jött ki kerekenként de ennyi.
Próbakör: most már fog a fék de nagyon nagyon lent és izomból kell nyomni...
3. légtelenítés: kerekeknél sehol semmi.
Pedál ugyanúgy beesik, ráadásul olyan hangja van 3/4 útig mintha egy lyukas gumilabdára lépne az ember...
Arra tippelek, hogy levegő lett bepumpálva az ABS-be.
Ki lehet onnan valahogy játszani?
Vagy eresszük le teljesen és töltsük fel újra fékolajjal?
W201 Mercedes.
Na igen, ez az, hogy lejjebb van valamennyivel szóval elméletileg nem szabadna, hogy levegős maradjon.
Csak mert nem tudok másra gondolni...
háromszor lett lelégtelenítve mióta puha a fék, mindig 1-1 pici buborék jött ki, az meg nem okoz olyat, hogy 3/4 úton fogjon a fék.
Szóval nem tudom hol lehet benne ennyi levegő de valahol van :D
Reméltem kapok esetleg valami választ, hogy járó motorral vagy álló motorral csináljuk (már mindkettő meg lett próbálva), vagy valami tippet.
Pénteken egész "jó" időt mond, végigmegyünk újra a légtelenítési procedúrán kerekenként megfelelő sorrendben, aztán lesz ami lesz.
Bizony ez a módszer működik,renault megane 2 1.6 16v 2004-es benzines, gumifékcsövet cseréltünk,és elfolyt az összes fékolaj a rendszerből,álló motor mellett légtelenítettünk,így kemény volt a fékpedál,de mikor beindítottuk,beesett a fékpedál 3 centit,levegős maradt,kimentem a kertvégébe a füves részre ,csináltam előre menetben és lükvercben is blokkoló fékezéseket hogy bekapcsoljon az ÁBS-kocka,utána légtelenítettünk és kijött a levegő az ABS-kockából, mi kétszer csináltuk meg a légtelenítést a füves részen való fékezések után illetve így kétszer csináltunk füves részen blokkolófékezéseket is.
( onnan tudom hogy jó lett most voltam vele műszakin)
Esetleg ha valaki nem tudja a légtelenítési sorrendet,így kell:
a renault megane 2 1.6 16v 2004-es benzinesnél:
Jobb hátsó
Bal hátsó
Jobb első
Bal első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!