10 000 kmenként 6 dl olaj sok?
Nekem ecotec motoros van. És 10.000 km alatt 2 dl olajat evett meg eddig max. Azt is csak akkor mikor Opel olajat raktam bele. Total olajból nem eszik. Ez érdekes. 150 ezer km van benne. Hajtós használattal. De itt mindenki szerint eszi az ecotec.... Hülyeség.
Fiat céges autóm 1 litert eszik 1000 km alatt. Na az nagyon durva. 30 ezer km van benne. Újkora óta ennyit eszik.
Volt két C Vectrám is 1.9 CDTI motorral. Mind a kettő az első 20ekm-en megevett 1,5-2 liter olajat, után viszont megszűnt az olajfogyás (legalább is 250ekm-ig tudom róla).
Toyota Corollám is volt előtte, ott 120ekm-ig nem volt semmi, majd gyorsan kezdett növekedni az olajfogyás, 10ekm-en belül motor generál lett a vége.
Most Skoda Superb, eddig még nem fedeztem fel, hogy hol kell bele olajat önteni, pedig 240ekm van benne.
Szóval ennyit az olajfogyasztásról úgy általánosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!