Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire büntethetnek meg ha...

Mennyire büntethetnek meg ha 125 ös robogót vezetek "50-es papírokkal"?

Figyelt kérdés

Ha azt mondom a rendőrnek hogy "nem tudtam hogy ez nem 50-es" és nem értek hozzá akkor lehet hogy nem büntetnek meg?

Oké persze nyilván nem akkor ha egy hayabusával járok, mert azt senki nem hiszi el hogy nem tudtam, de egyébként tényleg nem tudom megállapítani magam hogy melyik 50-es és 125 ös csak ha utána nézek. De megúszható a dolog?

2017. nov. 29. 20:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

röviden:

okirat hamisítás, biztosítási csalás, engedély nélküli járművezetés, hatósági jelzés nélküli közlekedés stb...

szerinted egy ilyenért nem büntetnek meg?

2017. nov. 29. 20:08
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
A tudatlanság nemjogosít fel a büntetés alól.
2017. nov. 29. 20:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Nagy része bűncselekmény, remélem nem gondoltad komolyan hogy megúszható...

Ha hülyének nézed a poliszt, ott szopat meg ahol tud persze jogosan.

2017. nov. 29. 21:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha a helyszínen megállapítható, hogy nagyobb a teljesítménye a motornak, akkor a kezdő bírság 45 ropi.

Ha nem állapítható meg hitelt érdemlően, semmilyen papír nincs nálad ezzel kapcsolatban, akkor elküldik szakértőnek, aki megállapítja, hogy mekkora motor. Ezt is rád verik, akkor fogsz olyan 100 ropinál tartani.

Ha az adás vételin meghamisítod a teljesítményének az adatait, akkor közokirat hamisítást is elkövetsz, amiért akár ülhetsz is.

Tovább is van.. mondjam még?

2017. nov. 29. 21:55
 5/8 anonim ***** válasza:
2017. nov. 29. 22:58
 6/8 D. Brasco ***** válasza:
Vegulnis nincs meg elég ilyen kérdés megvalaszolva az oldalon.......de az igazan nagy "buli" továbbra sem az ha a rendőr elkap...sőt még az a jobbik eset....azt próbáld ki hogy balesetet csinálsz vele,még jobb ha valaki meg is hal!
2017. nov. 30. 11:03
 7/8 A kérdező kommentje:
Most kerestem az oldalon és egy csomóan írták hogy annyi történt hogy nem mehetett vele többet. De nem büntették meg. De hogy pontosítsak a kérdés sem arról szólt hogy mit érdemelne az ilyen és minek kellene történnie papírforma szerint, hanem hogy mi van a gyakorlatban. Ezt leginkább olyan tudná megválaszolni akinek van már ebben tapasztalata.
2017. nov. 30. 12:57
 8/8 D. Brasco ***** válasza:

"Most kerestem az oldalon és egy csomóan írták hogy annyi történt hogy nem mehetett vele többet. De nem büntették meg. "

Linkeld már be ezeket légyszi!

2017. nov. 30. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!