Első autónak mit vennétek 200-300ezer Ft-os összegért?
Kis távokon használnám (napi 20-25 km kb.)
Ezért elsősorban benzinesekre gondoltam.
Igénytelen, olcsó szar, de Swift :D
300-ért már találsz ABS-es, klímás Swiftet ( akár sedant is ).
Swift, F Astra, B Corsa, Skoda Felicia, ha nem akarsz sokat költeni rá.
A rozsdára nagyon figyelj, mert ebben az árkategóriában minden rohad már, csak nem mindegy hogy mennyire és hogy hol.
Két ismerősöm swiftet vett, rohangálós autónak, meg vannak vele elégedve.
Nekem F Astrám van 6 éve, 300ért vettük átírással, lealkudva 360ról. Én csak azért nem swiftet vettem, mert sógorom kicsúszott egy ilyen astrával és bele a fának oldalról. Megúszta, de már abban volt légzsák. A szuzival nem úsznád meg.
Mind rozsdásodik, ezért figyelni kell, szuzinál az alja, ajtók, Astránál ajtó, küszöb, tanksapkánál.
Astrába is minden olcsó, minden bontóban van hozzá cucc.
Szomszédnak corsája van. Rohad a motorháztető és az ajtók, de megy mint a golyó, hosszú távokat megtett vele.
Másik spanom is corsát vett, megjárta vele Horvátországot, egy nyekkenés nélkül.
Szuzi és a corsa nem fogyaszt sokat, olyan 5-6 liter megállítja, astra megcsippenti a 6-7 litert dugóban.
Amúgy meg a Balatont megjártam vele 40 fokban, autópálya nélkül, 6 literes átlag fogyasztással.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Amúgy én is a swift és az f astra között gondolkozom első körben. Esetleg még régebbi ford fiestára gondoltam mint lehetséges alternatíva.
Ennyiért ugyanazt, mint amit másodiknak vagy harmadiknak vagy akárhányadiknak.
Olyat, ami még nagyjából egyben van és elgurul még 1-2 évet. A márka teljesen mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!