Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Vectra 1.7 Isuzu (x17dt)...

Opel Vectra 1.7 Isuzu (x17dt) milyen motor olajat?

Figyelt kérdés
Arra szeretnék választ kapni, hogy milyen motorolajjal kell feltölteni?Mert a netten 15w-40 viszkozitású olajat írnak elő, de most 10w-40 Total classic-al van feltöltve. Meg az normális jelenség, hogy hidegindításnál pár másodpercig egyetlenül jár, míg a járása egyetlen addig kéket is füstöl.
2017. nov. 28. 20:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"5W30-at nem raknék ebbe a motorba, mert az igaz hogy nagyon folyós, viszont a futott km arányában ezt az olajat MEGESZI vagy ELFOLYIK az olaj."

Nekem 1996-os Comboban van egy 1991-es (x)17dt berakva. Óra szerint 286 000kmnél raktam át, most lehet a blokkban 350 000 körül. Nem eszi az 5W30-at, megy rendesen, és semmi gondja nincs.

Az előző '6-os x17d is 5W30-cal ment, pedig abban már minimum 500 000 volt és arra is minimálisat kellett rátölteni egy csereperióduson ( max fél litert 10-12 000km-en).

Teljesen már amit te gondolsz/hiszel és teljesen más az üzemeltetési tapasztalat.

A a számok az olaj viszkozitását azaz a sűrűn folyósságát jelölik, nem a sűrűségét. Ha elkoptak vagy letapadtak a gyűrűk akkor ugyanúgy megeszi a 10W60-at is, mint az 5W30-at.

Kérdező:

Az olajok jelölésénél a két szám a hideg és meleg oldali viszkozitás. Ha nem folyik a tömítéseknél és szimeringeknél az olaj akkor eszedbe ne jusson 15W40-es olajat bele tölteni, mert az ugyanazt tudja melegen mint a 10W40 csak hidegben jobban sűrűsödik.

Ha nem folyik az olaj akkor mehet bele nyugodtan 5W-s olaj, mert ez csak hideg állapotban "hígabb", mint a többiek. Egy 5W40 meleg állapotban szinte teljesen ugyanolyan, csak hidegben könnyebben indítózol, hamarabb felépül az olajnyomás, hamarabb eljut mindenhova az olaj.

A 15W40 az messziről kerülős, megmondom őszintén én 10W-s olajat sem raknék bele mert azzal csak magadat szivatod. 5W30 - 5W40 amelyik szimpatikusabb, ha ragaszkodsz a fenti olajos legendákhoz akkor nyomj bele 5W40-et.

2017. nov. 29. 20:12
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen segítséget :) Nemrég vettem az autót kb 2 hónapja van nálam. 1.7 isuzu intercooler is van rajta, nagyon jól megy és jól indul, csak hidegindításnál van az a probléma, amit leírtam. Nem eszi. az olajat már mentem vele 2500km-ert és az olajszint ugyan ott van, mikor fel lett töltve olajjal. mondjuk mikor jobban oda taposok neki nyom egy kis fekete füstöt.
2017. nov. 29. 20:47
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha nem eszi az olajat akkor 5W40 nyugodtan mehet bele. A füstöt meg kell nézetni, lehet sok minden :)
2017. nov. 29. 20:51
 14/14 A kérdező kommentje:
Na és a combonak milyen a fogyasztása? 100km/?L
2017. nov. 29. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!