Mekkora kompresszió kell simsonba?
Figyelt kérdés
Semmilyen használható adatot nem találtam arról hogy egy simsonba mennyi a gyári kompresszió.
Én egy hiteles kompressziómérővel megmértem a Simsonomba és 12 bar volt benne.
Arra lennék kíváncsi mennyi lehet a gyári kompresszió?
És mennyi az a kompresszió amikor már nem indul be a motor?
2017. nov. 28. 20:02
1/3 anonim válasza:
Te sűrítési végnyomást mértél, a kompresszió az egy viszonyszám. Azt mutatja, hogy a dugattyú milyen mértékben sűríti ösze a keveréket.
A 12 bar egyébként jó érték egy Simsonnál.
Kb 8-9 bar körül már érezhetően harmat gyenge. Valahol 6 bar körül már nem nagyon fog beindulni.
2/3 A kérdező kommentje:
Esetleg mi a legnagyobb sűrítési végnyomás ami egy simsonban lehetséges? Mondjuk egy új vagy frissen fúrt hengernél.
2017. nov. 28. 21:07
3/3 anonim válasza:
14 bar fölé nem érdemes menni, mert becsörög az öngyulladás miatt. Egy szabályzott, elektronikus gyújtással lehetne feljebb menni, mint a korszerű motoroknál. De nem érdemes vele szórakozni. Venni kell egy nagyobb motort, ha kinövöd a Simsont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!