Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A vezetés közbeni telefonálás...

A vezetés közbeni telefonálás büntetése szerintetek sem túl korrekt?

Figyelt kérdés

Azért írom ezt, mert számtalanszor láttam már rendőröket,nyomozókat miközben vezetés közben telefonáltak.Valószínűleg, nem munkaügyben,hanem privát ügyekben.

Úgy gondolom a szabály betartatók ne kérjenek számon másokon olyanokat, amit ők maguk sem tartanak be.

Valljuk be, nem sok ember van, aki ne telefonált volna vezetés közben.

A másik, a normálisabb autóknak sebességfüggő, elektromos szervója van, ezt akár a két ujjaddal is vezethetnéd, olyan könnyű tekergetni és olyan jól reagál.Simán tudsz közben telefonálni anélkül,hogy "elmászna" az autó.

Nyilván egy régi autóknál, mint az F Astra, régi Swift szinte rá kell "tehénkedni" a kormányra,hogy forgathasd.Így, ezeknél nem célszerű telefonálni vezetés közben, mivel tényleg két kézzel kell fogni a kormányt.

2017. nov. 24. 21:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én ha úgy van, akkor általában két dolgot szoktam tenni, ha van rá lehetőség lehúzódom út szélére és megállok míg telefonálok, vagy ha ez nem lehetséges megkérem, hogy később hívjanak vissza.
2017. nov. 24. 23:37
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

"Nem azzal van a baj, hogy fél kézzel fogod.

Mert akkor ezzel az erővel azt is tilthatnák, hogy szendvicset egyél vagy cigizz."

Idei évtől az evést és az ivást is büntetik.

2017. nov. 25. 10:00
 13/18 anonim ***** válasza:
66%

"Idei évtől az evést és az ivást is büntetik."

Igen, és ezt hol olvastad? A blikkben?

2017. nov. 25. 10:14
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"Idei évtől az evést és az ivást is büntetik."

Ez nem igaz.

Voltak ilyen ötletek, de nem lett belőle jogszabály.

2017. nov. 25. 11:16
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

egyszer majd próbáld ki körforgalmat telefonálás közben.

egy kézzel fogd a kormányt, kezeld a váltót, és még kifele irányjelzőzz is.

jah, és természetesen beszélgetés közben figyelj a környezetre, zebrához nem-e közelít egy gyalogos, akit majd el kell engedned.

a nyílegyenes út az a legkisebb gond, ott tényleg maximum a figyelmed lankad, de azért az sem elhagyagolható veszély...a legtöbb ember mégsem csak egyenesen halad, vannak egyéb manőverek is.

2017. nov. 25. 12:09
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

"egyszer majd próbáld ki körforgalmat telefonálás közben.

egy kézzel fogd a kormányt, kezeld a váltót, és még kifele irányjelzőzz is. "

Próbáltam nem egyszer :))

Amúgy ezért szeretem a gyakorikérdéseket, idejövök elolvasni a válaszokat, és végig az megy, hogy senki soha nem telefonál, és hogy ez mekkora bűn, stb. Sok álszent ember.

2017. nov. 25. 14:56
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Akkor még nem is esett szó az olyanokról, akik képesek nekiállni üzenetet írni vezetés közben. Volt ismerősöm, aki üzenetírás közben belement az előtte levőbe, és nem érdekelte, utána ugyanúgy írogatott. Ilyenen én tudok nagyokat nézni... Nem értem miért kell ilyennek jogosítvány.

Ha én telefonálni akarok, akkor ott a bluetoothos fejegység. Nem egy nagy összeg, érdemes ráfordítani, ha valaki sokat telefonál.

2017. nov. 26. 09:56
 18/18 anonim ***** válasza:
48%

16-os nem arról van szó, hogy telefonáltunk-e vezetés közben, mert nyilván mindenkivel előfordult már.

itt arról van szó, hogy a hülye kérdező okoskodik, és úgy akarja beállítani ezt a dolgot, hogy a köcsög rendőrök minek büntetik meg, semmi veszélyes nincs benne.

ha én valaha is felveszem a telefont, és közben nem okozok semmilyen veszélyhelyzetet, nem fogom azt mondani, hogy nincs abban semmi veszélyes.

2017. nov. 26. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!