Mi a különbség a kétütemű motor és a négyütemű kétszelepes karburátoros motor között és melyiket érdemesebb futárkodásra használni?
Én úgy értettem hogy alacsonyabb, hogy a kétüteműt azonos használat mellett előbb kell szervizelni, akár felújítani.
Persze ha a négyütemű meghal akkor azt jóval drágább megcsinálni.
Kétütemű: Dinamikusabb, többet eszik, egyszerűbb karbantartani, elromolni sem romolhat el rajta sok minden. Cserébe töltögeted olajjal, többet eszik, 30 ezrenként motor generál.
Négyütemű: Lomha, keveset eszik és tartósabb (50 ezrenként generál).
Én futárkodásra az utóbbit használnám.
Azért kiváncsi lennék arra nagyon, hogy egy mai 2T motor mennyivel károsabb, mint egy 4T... mert rohadtul nem károsabb, csak nem Arol-al kell etetni! Egy 50-es 2T a mai napig megeszi a 125-ös 4T-t, és minimálisan eszik többet, viszont bír haladni, felveszed vele a városi forgalmat, úgrik, fürge, könnyebb...
Gyakran járok ki cross pályára, ott nagyon sok 4T-s 450-es Yamaha van, viszont a 250-es 2T a mai napig hülyére veri őket, eleve kisebb súly, jobb súlyelosztás, jobb fordulékonyság, gázra keresztbe tudod rakni a motort stb... oké, nehezebben kezelhető, érzék kell hozzá, nincs motorfék, folyamatosan pörgetni kell, hirtelen jön meg az erő, kisebb tartományban működik, viszont ezerszer élvezetesebb a motorozás vele. A MotoGP is a 2T kivonása után meghallt, mondjuk a mai mezőnyből már egyedül Rossi maradt, aki versenykörülmányek között képes lenne megülni egy 500-as kétüteműt, esetleg még Simoncelli ha élne...
A minimálisan eszik többet az 20% többlet fogyasztás plusz ahogy írtad minőségi olaj (2400 huf per ezer km).
Az 50es 2T pedig nem eszi meg a 125ös 4T robogót. Még a 110es leadek is lehagyják a városi sport 50eseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!