Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől van állandóan szaga a...

Mitől van állandóan szaga a kuplungnak?

Figyelt kérdés

A céges autóm egy Fiat Ducato, 430 ezer km van benne, és most lett váltó+kuplung cserélve benne.

Eddig nagyon magasan fogott a kuplung, meg lehetett szokni, de a tolatás nehéz volt vele emelkedőre.

Az új váltóval és kuplunggal nagyon jó minden, de az első nap sáros talajra hajtottam, és kicsit megégettem a kuplungot míg kijöttem.(hamar kijöttem, és csodálkoztam is,hogy hogy tudtam ilyen kuplungszagot csinálni)

A napokban pedig folyamatosan ez van, és nem értem...kezdem úgy érezni,hogy nem az én hibám, mert a legkisebb emelkedőn is bárhogy kezelem a kuplungot szagot csinál.

Soha semmilyen autóval nem volt még ilyen, nem akarom elhinni,hogy ekkora balfék lennék, és mindig olyan szag van hogy le kell húznom az ablakot is, ha nem akarok befulladni.

Létezik,hogy a szerízben elrontottak valamit, vagy ez normális az új kuplungoknál? (kétlem)...

2017. nov. 23. 13:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Azért van mert új a kuplung, nem jellemző minden autóra, de előfordul. Nem kopott még össze a tárcsa és a nyomólap felülete és most nagyobb a súrlódás. Majd összekopnak és elmúlik.
2017. nov. 23. 15:16
 2/6 anonim ***** válasza:

"Hamar kijöttem"

Nos minden relatív,kinek mi a hamar...

-Azonban novi új kuplungszettel én azért egy darabig még nem offroadoznék mert újra cserés lesz.

2017. nov. 23. 19:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Remélhetőleg ez addig tart, amíg bekopik.

Ha nem, akkor vagy valamilyen olcsó tárcsa került bele, vagy nem belevaló.

2017. nov. 23. 21:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Vagy a dagonyázáskor úgy megégetted hogy azóta csúszik emelkedőn vagy nagyobb terheléskor.
2017. nov. 24. 11:17
 5/6 A kérdező kommentje:
A dagonyázás annyi idő volt amíg 4 ezerig felpörgött a motor, és engedtem hozzá a kuplungot.(tehát nem benyomott kuplunggal pörgettem fel 4 ezerre...)
2017. nov. 24. 14:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Meg azért már vezetek pár éve, és csináltam ökörségeket, így volt,hogy igazán égettem a kuplungot (személyautóval), na ennek köze nem volt ahhoz amit akkor műveltem.
2017. nov. 24. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!