Milyen sebességgel haladtok autópályán?
Arra lennék kíváncsi, hogy mi az átlagos és mi a maximális sebességetek autópályán, személygépkocsival?
Ha lehet írjátok le, hogy nappal/éjjel, mely szakaszon jártok mondjuk rendszeresen, köszönöm!
Az ilyen "eset tanulmányokból" milyen végkövetkeztetést lehet levonni?
Akinek olyan az autója, hogy még a 130-at sem bírja, az lassabban megy, akinek meg tudja a motor a 180-at, azok többsége 140-150 közötti sebességgel hajt, ha azt engedik a körülmények.
Van Véda, meg rendszeresen mérnek a felüljárókról, 150 fölött sietve jó eséllyel megy a csekk, az utóbbi idöben lébyegesen kevesebben tesztelik a pályán, hogy "mit tud a gép"
#2-nek igaza van. Ha felhajtassz egy Marutival az autópályára, örülhetsz a 90-100km/h tempónak, mert fölötte üvölt a motor és téged fog már zavarni. Ha felhajtassz egy Astra H-val mondjuk, akkor 140km/h-val simén, aztán megpillantod a telepített traffikat, gyorsan lefékezel 130 alá picivel (mert akkor leszel nyugodt), elhagyod a traffit, aztán újra gyorsítassz picivel.
Astra G korszakomban (1.4, 1999, 16V) nem értettem hogy miért nem tartják be sokan a sebességkorlátokat. Most Astra H (1.9CDTI, 2007) már értem. Magyarázat: lakott területen belül a 4es sebességfokozatnak kevés az 50km/h, 3masban meg elég pörgös hangon megy ennyivel, így 4esben megyek, de 60km/h-val. Országúton is hasonló, ott5.-ben megyek 100km/h-val. És miért ennyivel? Mert ennél még nem büntetnek meg, ha átmegyek egy traffin.
VÉDA kapun településen belül (sebességhatár: 50km/h): 68km/h-ra van beállítva a fotózás, e fölött küldik a csekket.
Bp-Szeged és Bp-Kaposvár útvonalon közlekedek.
A sebességet autópályán mindig GPS szerint 130 és 132 közé állítom be tempomattal, ahogy éppen sikerül. Ha kevesebb 130-nál, akkor felfele pöcögtettem, ha több 132-nél akkor lefele.
Autópályás előzéshez, ha nem akarom feltartani a belsőben gyorshajtókat, akkor én is gyorshajtok, de lehetőleg csak GPS szerint 150-ig gyorsulva és az előzés után visszaállva a korábban beállított tempomatra. Olykor-olykor előfordul, hogy meglódul a gép és már 160, de ez csak másodpercekig tart, míg észre nem veszem.
Országúton 90-es limit mellett 90 és 105 közé állítom a tempomatot attól függően, hogy mennyire van siethetnékem. 110-es limit mellett 110 és 120 közé szoktam lőni a tempomatot. Előzéshez előfordul a 130-140 attól függően, hogy milyen gyorsan kell végrehajtani a manővert.
Az évszaktól függ, hogy nappal vagy este, de mindig péntek 17-19 óra és vasárnap 16-19 óra között közlekedek havi 3 hétvégén átlagosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!