Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire macerás egy 2.2 16v...

Mennyire macerás egy 2.2 16v Z22SE motor?

Figyelt kérdés

Kinéztem egy coupe Astrát, de nagyon megoszlanak a vélemények... Valaki esküszik rá, hogy egy karbantartott szép darab rohadt jó, valaki épp az ellenkezőjét állítja.

Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Elsősorban, olyan emberek válaszát várom, akiknek volt dolguk a motorral, de minden vélemény érdekel.

2017. nov. 22. 20:11
 1/5 anonim ***** válasza:

A 20 legrosszabb motor között van.

1.8 125 lóval érdemes venni.

2017. nov. 22. 20:35
 2/5 anonim válasza:

Régi a kérdés, de hátha olvassa majd más is. Én egy elégedett Z22SE tulajdonos vagyok (mióta az autó nálam van már több, mint 130ezer km-t mentem vele), az autó egy 2005-ös Astra Cabrio, ebben már az EGR-szelep mentes motor van a gyárilag átdolgozott láncfeszítővel, erősebb lánccal (11065401 utáni motorszám). A hidraulikus láncfeszítőt viszont kicseréltettem a Z20NET motor feszítőjére (cikkszám: 12608580).

A kocsiban most 225ezer km van és nem csörög, szépen jár, az olajfogyasztására kell odafigyelni hogy ne menjen minimum szint alá és 5w30 olajjal járatni. Aki, azt mondja hogy ez egy megbízhatatlan motor, az a 2003-as előttiekre gondol, azokkal tényleg sok a gond (EGR szelep, lánc átugrás/szakadás, kopott dugattyúgyűrűk), az újabb motorok viszont az egyik legmegbízhatóbbnak számítanak.

2018. máj. 7. 15:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Azóta megvan a drága. Z22SE lett, és vékony olajjal hibátlanul fut. Nekem 2003 előtti motor (2002), de semmi bajom vele. Viszont utolsó, nagyon köszönöm a tippet, én a z22yh olajfuvójának a beépítését tervezem, mert a régebbieknek a kenés a baja, sajnos vékony olajjal is, viszont ez megoldja. Most amúgy is kisebb optikai átalakítások vannak, irmscher köntösbe öltöztetem, utána a jön a motor. A vezérlés szinte friss, kb 30 ezer van benne, az egr-el sincs gond, plusz can egy
2018. máj. 12. 14:13
 4/5 A kérdező kommentje:

Plusz van egy szerelő vidéken, aki csak ezeket épiti es profi, mindent megcsinál...

(fagyott a telom azért írtam kettőbe)

2018. máj. 12. 14:14
 5/5 anonim válasza:
Sziasztok! Egy kis segítség még azoknak akik most morfondíroznak azon, hogy Z22SE motor kódú kocsit érdemes e venni. Nekem egy Bertone Coupém van 2.2 benzines motorral 2003-as évjárat. A kocsit 214.000 km-el vettem azóta 227.000 van benne, kB másfél éve van nálam. Fogyott az olaj. Nem kicsit nagyon. De nem a motor konstrukciós hibája miatt hanem az olajszint jeladó tömítése adta meg magát, olyan mértékben ha elpörgetted üzem melegen a motort 6.000-ig csak egy pillanatra is 3 deci eltűnt az olajból. Mióta meg van csinálva azóta semmi olajfogyás azóta volt már egy nagyobb táv is menve vele kB 600 km-es autópályázás és egy deci sem hiányzott. Ajánlani tudom csak.
2021. okt. 20. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!