Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan hírdethetnek meg egy...

Hogyan hírdethetnek meg egy használtautót "azonnal elvihető" cimkével ha még eredetiségvizsga sincs rajta?

Figyelt kérdés
2017. nov. 22. 09:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%

Azonnal elvihető = magyar érvényes papírjaival adják az autót. Az eredetiségvizsgálat nem feltétele ennek az opciónak, az a te dolgod lesz.

Ennyi erővel miért nem adnak hozzá kötelezőbiztosítást is az "azonnal elvihető" hirdetői?! :)

2017. nov. 22. 09:46
 2/14 anonim ***** válasza:

Miért kéne eredetivizsga ahhoz, hogy azonnal elvidd az autót?!

Eredetvizsga az átíráshoz kell, arra meg van kb. 2 hete a vevőnek.

2017. nov. 22. 09:51
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Viszonylag egyszerű, ahogy itt le is írták: az eredetiségvizsga ugyanis az adá-vételi folyamat része, általában a vevő fizeti. Ráadásul a vevő nevére kell szóljon, nem nehéz kitalálni, miért nincs rajta. (Te sem vettél eddig sok autót)
2017. nov. 22. 10:15
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Úgy van, nem vettem sok autót. Szerinten te meg nem vezettél még űrrepülőgépet.

2017. nov. 22. 10:41
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség. Sehol nincs leírva hogy a vevőnek kell megcsináltatni, csak ugye Magyarisztánban az lett a szokás hogy rálőcsöljük a vevőre ezt a macerát (fizesse ő, szärakodjon vele ő). Pedig kemény szívás lehet belőle a vevő részéről, ha a pénzt már átadta és a kocsi megbukik. Akkor aztán lehet futni a pénz után...
2017. nov. 22. 10:47
 6/14 A kérdező kommentje:

Mi a legjobb amit a vevő tehet?

1: az adásvételi aláírása előtt elviszi eredetiségvizsgára, vagy

2: belefoglalják a szerződésbe, ha a vizsgán (2 héten belül) gikszer van, a szerződés semmis, az eladó visszakapja a kocsit, a vevő a vetelárat?

2017. nov. 22. 10:57
 7/14 anonim ***** válasza:

A vevőnek az a legbiztosabb, ha megegyeztek, leFOGLALÓZOD az autót és az eladó megcsináltatja az eredetiség vizsgát (ami magy NEM szól névre, az autóra szól és talán 30 napig érvényes) és úgy veszed át az autót.

De ebbe 1000-ből 1 eladó fog belemenni, mert itthon az lett a "szokás", hogy a vevő fizeti és szenved vele, mert az eladó nevéről eredetiségviszga nélkül, csak egy adát-vételivel leírják a kocsit az okmányirodában, míg az új tulaj nevére EV nélkül nem írják át.

2017. nov. 22. 11:04
 8/14 anonim ***** válasza:

#7: Ebben igazad van, nem fognak belemenni, mert ha lefoglalózod az autót mondjuk 50.000 Ft-tal, aztán ebből megcsináltatod 17.000 vagy 18.500 Ft-ért az eredetiségvizsgát, a vevő meggondolja magát, buktak ezt a pénzt, tehát 50.000-18.500 = 31.500 Ft marad nálad.

Én biztosan nem mennék ebbe bele, vagy csak és kizárólag úgy, hogy 50.000 Ft foglaló + külön 18.500 Ft még eredetiségvizsgára külön papírra vetve!

2017. nov. 22. 11:18
 9/14 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam, hogy az átírás árát és az ügyintézést belealkudtam az árba, majd kifizettem 50%-ot.

4 napra rá szóltak, hogy kész a forgalmi, nevemen a biztosítás, illeték befizetve, vihetem a kocsit, ha fizetem a maradék 50%-ot. Így is lett. Ennél kényelmesebb megoldás nincs.

2017. nov. 22. 12:00
 10/14 anonim ***** válasza:
igen de ez nyilván egy kereskedésben történt.
2017. nov. 22. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!