Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akku vagy riasztó probléma...

Kertito:rpe kérdése:

Akku vagy riasztó probléma vagy más?

Figyelt kérdés
Adott egy 2002es swift. Tavaly télen párszor lemerült az akkuja, most nyáron is egyszer, ezért vettem bele újat. Most 1 hete az is lemerült (csak hétvégi bevásárlós kocsi, szóval gondoltam a hideg miatt), kivettem, feltettem tölteni. Amikor visszateszem egyből megszólal a riasztó, a távirányítójával nem tudom kikapcsolni, ha próbálom indítani az autót hallom, hogy pörgeti (tehát, mintha az akku már jó lenne), de nem indul be. A riasztóval is volt párszor, hogy megbolondult, szóval az egyik tippem, hogy az ment tönkre és blokkolja az indítást (nem tudom, van-e benne ilyen funkció, mondjuk valószínűleg nincs mert valami legolcsóbb gagyi cucc, de akkor miért nem lehet kikapcsolni a riasztót, ha nem az a rossz), a másik tipp, hogy még mindig nem jó az akku környékén valami, és ezért nem indul be, de ez a riasztót nem magyarázza meg. Valakinek valami ötlet?

2017. nov. 20. 10:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Riasztót ki kell szórni belőle, annak úgy sincs semmi értelme ma már (senki nem figyel már rá, sőt inkább rádkiabál, kapcsold ki a fenébe mert fejbevág).

Általában a riasztók 1A áramot igényelnek és csendes módban is aktívak folyamatosan (hiszen ez a lényege). Ha kiszerelted a riasztót és hasonlót tapasztalsz ismét, akkor érdemes a generátorodat megvizsgálni, hogy le tudja-e adni a töltést megfelelően, mert elképzelhető, hogy nem tölti fel az akkudat, csak Te hiszed azt és bátor szívvel leállítod egy hétre. Mérj rá a töltésre és a gnerátor + pólusára, hogy mennyi feszültséget ad le. Ha 14.4V nincs meg rajta, akkor baj van.

2017. nov. 20. 14:12
 2/2 A kérdező kommentje:

Ha ki tudnám venni belőle már kivettem volna, de ilyen állapotban el sem tudom vinni szerelőhöz, trailer meg annyira nem olcsó.

Közben annyit megtudtam még attól aki beszerelte a riasztót, hogy amíg szól addig nem tud elindulni a motor, és szerinte amiatt riaszt, mert ki lett véve az akku (ennek mondjuk az ellent mond, hogy eddig akku visszatételnél nem csinált ilyet), és elmondta ilyenkor mi a szertartás a riasztó kikapcsoláshoz, de ez sajnos egyelőre nem segített.

2017. nov. 21. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!