Vannak ezek a régebbi akkoriban prémium autók, ezeket manapság már gáz megvenni?
Van bennük min. 300 ezer km, és 2m alatt már lehet venni. Pl. Audi S8 4.2, VW Phaeton 5.0 V10, Mercedes S500 és hasonlók.
Ezeknek kb. 40-50 ezer egy évre a teljesítményadójuk, a közelező nem tudom mennyi lehet, és a szervízdíjakról sincs információm. Amit írnak, 10-16 literes fogyasztás azt reálisnak tartom de lehet még kevés is...
A lényeg, azért lehet ennyiért hozzájutni egy anno 25 milliós autóhoz, mert hülye lesz bárki is tankolni, meg szervizelni?
Gondolom csak körberöhögik az embert ha egy ilyen más által levedlett prémium kocsival furikázik?
Nálam pl. nem a feltűnés lenne a cél, hanem a motorja, a teljesítmény ami igazán érdekel.
Nekem is mániám az ilyen régi luxusautók. Valahogy kuriózumok, nem tudom megmagyarázni, hogy miért kedvelem őket. DE:
Bele is ugrottam egy D2-es A8-asba, 4.2 benzin. Szerettem, mindent megadtam neki, beletankoltam a vagyonomat, mert ezzel jártam mindenhova. Műszakilag nem volt vele gond végül, nem hagyott ott sehol, de a gatyám mindig reszketett 100+ km-es útnál, hogy vajon odaérek e a célhoz? Az extrák fele már nem működött, minden hétvégén az autót bütyköltem. Kicsit kiábrándultam belőle na. Szeretnék még majd ilyen autót, de valami igazolt, nagyon kevés kilóméteres, újszerű állapotút. De ezek meg iszonyú drágák, annyira, hogy abból sokkal fiatalabb és takarékosabb autót veszek, ami még megy is (esetemben például eggy 3.0 TDI A6-os).
És akkor el is értünk oda, hogy miért "gáz" ilyet venni. Mert sokan annak tartják, tapasztaltam. Egyrészt, amelyik nem nagyon drága, biztos valami gondja van. Felemészti az autó fenntartása az összes pénzed, ezért elkezded hanyagolni az autót, így mégszarabb lesz. Majd mikor gatyába akarod rázni, rájössz, hogy annyi pénzből újabb és szebb autód is lehet. Na ezért nem tartanak fenn a gazdagok sem ilyen régi prémiumokat, csak nagyon keveset. Mert egy ördögi kör az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!