Erős vészfékezés után lehet üzemszerű, normális, hogy egy kis ideig nem fog rendesen a fék?
Ma este országúton vezettem, amikor elém ugrott egy őz és teljes erőből vészfékeztem, a fék rendesen működött, az ütközést sikeresen el tudtam kerülni.
Viszont utána kb. 2-3 percig a fékem nagyon nehezen fogott, iszonyú kemény volt, nagyon nagy erővel kellett nyomnom, hogy elkezdjen érződni a fékhatás, mintha nem lenne fékszervó.
Pár perc elteltével normalizálódott a helyzet és az út hátralévő részén (kb. 30 km) rendesen működött megint a fék. Út közben kicsiket fékezgettem, és utána már mindig a megszokott módon és erővel kezdődött érződni a fékhatás, valamint kétszer ismét nyomtam padlóféket kísérleti célból és ekkor már mindig teljes erővel működött a fékezés.
Az első vészfékezés elég hideg rendszerrel történt, +5 fokos külső hőmérsékletnél, kb. 2 perccel indulás után ha ez számít valamit.
Jövő héten mindenképp elviszem szrelőhöz megnézetni az autót. De addig is kíváncsi lennék, hogy történhetett-e ez a pár perces gubanc a hidegen történt vészfékezés miatt, lehet-e ez üzemszerű, normális dolog? Vagy valami nagyobb gond lesz vajon a fékrendszeremmel?
Túlmelegszik a fék, de annak akkor is működni kell.
Az nem derült ki a leírásból pontosan, hogy mekkora mértékű volt a hatásfok csökkenés, mindenképpen érdemes megnézetni a féket, nem nagy mértékű kopás, vagy beállítás probléma miatt volt-e ennyire határozottan leromolva a fékhatás vészfékezés után.
Talán rossz a példa, de egy hosszú, kanyargós hegyi szerpentinenn hajtva, a fék felhevül, de működik, működnie kell.
+5 fokba érdekes lenne ha elmelegedne a fék, főleg úgy, hogy több 100 fokra van tervezve :)
Inkább fékolaj nyomás ingadozás lehetett, erős fékezés után megszűnt a nyomás, lehet kicsit kevés a szint, és újboli fékezésnél nem fogott rendesen. Vagy csupa kosz a fék és erős fékezéstől a rozsda, kosz miatt nem működik jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!