Miért csak 1 óráig vannak nyitva a márkakereskedések?
láthattad, hogy a másik kérdésnél, amit belinkeltem, én is a szombati nyitvatartás mellett álltam ki, de leugattak.
az internet azért más, mert ott névtelen vagy, azzal nem tudnak mit kezdeni.
a csokis dolgot nem én találtam ki, még csak nem is ezen a hiteles oldalon olvastam. :)
szeretem a dokumentumfilmeket, általában ismeretterjesztő csatornát nézek. volt egy film, persze lehet, hogy netről töltöttem le, nem tv-ben volt. az élelmiszerek voltak a középpontban, hogy mennyi szrt tesznek bele, ami nem is bele való, na abban volt ez a történet is.
Akkor ennyi erővel nemcsak az autókereskedők, hanem mindenki szombat estig nyitva kéne legyen: bolt, hivatalok, bankok, stb. És akkor tulajdonképpen a szombat már nem is lenne hétvége, hanem rendes munkanap, ha mindenki dolgozna. Maradna a vasárnap, akkor pedig az lenne a kérdés, hogy miért nincsenek nyitva vasárnap délelőtt a márkakereskedések...
Meg amúgy is mennyire reális probléma az, hogy valaki azért nem vesz magának új autót, mert nem tud elmenni a márkakereskedésbe? :)
A bank tökéletes példa, ajánlom figyelmedbe őket, szintén az Egyesült Királyságból: [link]
Azzal robbantottak egy nagyot az ottani bankok között, hogy pl. a parkolókat az ügyfeleiknek tartják fenn és normális nyitva tartási időben, akár hétvégén is el tudod intézni az ügyeidet. Ha visszaolvasol néhányat, akkor láthatod, hogy nem a 6-7 napos munkahetekről beszélek, hanem arról, hogy akkor kellene kiszolgálni a vevőt, amikor az oda tud menni. Helyette hétköznap meg lehet adni a szabadnapot. Csak halkan jegyzem meg, hogy a jelenlegi helyzetben is sokkal jobban jársz egy hétköznapi szabadnappal, ha el akarsz intézni valamit.
Ez itthon múzeumokra és hasonló helyekre jellemző.
Pl kiállítások, kastélyok, mindenféle kulturális intézmény és hely.
Hétvégén mindig nyitva vannak, de a hétfő szünnap.
Gondolom nem véletlenül alakult így.
A kultúrára az ember sajnos nem szánna szabadnapot, de ha hétvégén programot csinálna a családdal, akkor elmegy, mert nyitva van.
Ezt használják ki, helyette az ott dolgozók hétfőn mindig szabadnaposak.
Az egyébként jogos, hogy a bank is nyitva lehetne ennyi erővel szombaton. Hiszen ha a kereskedésbe nem jut el az ember - ami az ő érdeke!, akkor a pénzügyeit sem tudja intézni hétköznap, ergo miért ne lehetne nyitva a bank szombat este is, ha az embernek akkor van ideje ügyintézni?
Ez már nonszensz, tényleg az lenne a következő ugrás, hogy akkor már vasárnap is minden legyen nyitva, mondjuk a Főgáz ügyfélszolgálata is, mert neked hétköznap nincs időd megreklamálni a magas gázszámládat...
Nem hiszem el, hogy aki új autót akar venni szalonból, az nem tudja megoldani, hogy hétköznap 1-2 órát rászánjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!