Miért csak 1 óráig vannak nyitva a márkakereskedések?
# 9
Persze ,hogy nem kevesebb(soha nem mondanék ilyet) és meg is értelek hogy hétvégi bevásárlás család stb. de ez egész évben így van. A karácsonyi dolgot a # 3-as válaszolónak írtam a munkaidőmre vonatkozóan.
Ebben több minden van mint amire gondoltam :). Egyből beugrottak az amerikai filmek jelenete amikor a használt-autó kereskedésben választanak a vevők és a kereskedő ott áll mellettük fülig érő mosollyal. Köszönöm a gondolatokat.
érdekes most ez a mentalitás, tényleg megkeresem a másik kérdést nektek.
ott én kardoskodtam azért, hogy a használt kereskedések legyenek nyitva szombaton, és kb mindenki lehurrogott, hogy nehogy már.
most meg pont fordítva.
fura, sajnos sokszor azt látom, hogy mindegy, mi mellett áll ki az ember, csak ellentmondjon a másiknak. :(
melós autót bármikor találni...ja, leginkább olyat, amire még egyszer annyit ráköltesz, mint a vételára volt...
Én akkor is ezen a véleményen voltam, csak sokszor nem látom értelmét széllel szemben pisilni. Sajnos ott is általános volt a vélemény, hogy szegény kereskedőt ne terheljük már azzal, hogy szombaton ki kell nyitnia az autót és meg kell mutatni, hiszen neki is hétvége van...
Ez az álláspont akkor is, most is 40% körüli "hasznosságot" ért, amíg ez nem változik, addig a "jelenség" is marad :)
"Ha megnézel egy olyan országot, ahol tényleg foglalkoznak a vásárlókkal, ott a szombat az autókereskedők nagy napja és este nyolcig legalább várják a vevőket"
Melyik országban van ez így? Tényleg érdekel. Európán kivüli országgal kár példázni, mert mi európaiak vagyunk, ne Amerikát hozd fel példának légyszi.
Pedig ha vevőkiszolgálásról van szó érdemes lenne Amerikára figyelni. De tessék, egy nem ottani példa, akit ráadásul a TV-ből még ismerhetsz is: [link]
Igaz, csak du. 5-ig van nyitva szombaton, de ez a hozzáállásról szól. De ha rákeresel pl. a Közel-Keletre, olyat sem nehéz találni, ami éjjel-nappali folyamatosan. És lehet azt mondani, hogy "Európában élünk, innen nézzünk példát" de ha pont Európa nem működik jól ebből a szempontból, akkor miért ne nézzünk messzebbre?
Más kultúra, más szokások, más törvények... akkor hasonlítsuk össze magunkat ezekkel az országokkal, ha ezekben is legalább hasonlóak vagyunk!
Amerika annyira más, hogy kár vele példálózni.
Tudod pl. hogy ott ha nem vagy megelégedve egy termékkel, nem mondhatod el, hogy szerinted az sz-r, mert téged perelnek be? Egyszerűen csak egy 20 centes csokit veszel a boltban, és nem mondhatod ki vagy nem írhatod le, hogy rssz íze van, mert azzal megsérted a gyártó hírnevét.
Miféle szólásszabadság ez? Nem lehet véleményed!
Ha már autókról van szó: ott pl nem kell autósiskolába járnod. Ha a szüleidnek, nővérednek, bárkinek van jogsija, és vállalja, hogy téged "oktat", akkor ez elfogadott, és amikor úgy érzed, hogy készen állsz egy vizsgára, akkor elmész. De nem hiszem, hogy a sok keménykedő fiatal majd ül apuci mellett és hallgat rá. Vagy hogy a szülőknek lenne erre türelme meg ideje. A papírt aláírják, és valószínüleg millió olyan sofőr vezet az utzakon, aki soha nem is tanult vezetni.
Annyira más kultúrájuk van, és annyian vannak, hogy kár összehasonlítani.
Keleten meg...bemegy a sejk, és nem 500 ezret hagy ott, hanem 500 milliót, hát ha te itt ebben az országban tudod ugyanezt nyújtani, akkor neked is ki fognak nyitni akár ünnepnap hajnal 2-kor is.
Nagyon hosszan lehetne arról vitatkozni, hogy miben jobbak és miben rosszabbak, mint Európa, akkor talán pontonként kitérhetnénk arra, hogy miért nem igaz - különösen abban a korban, amikor egy csokiról is internetes vélemények, kritikák ezreit írják - hogy ne mondhatnád el a véleményedet. Sőt, ott a gyártók / kereskedők nagyon jól tudják, hogy a jó hírük a vevőtől függ, ezért (is) állnak sokkal normálisabban a vevőikhez. Rengeteg kulturális különbség van, ami miatt soha nem leszünk teljesen egyformák, ettől még vannak olyan pontok, amiből lehetnek tanulni.
De ez a kérdés nagyon nem erről szól. Arról szólt a kérdés, hogy ha szombaton van fizetőképes kereslet, akkor miért nem nyitok ki szombaton és adom el a termékemet ahelyett, hogy hétközben sírnék az üres kereskedésben, hogy mennyire nincs vevő. És ezt rá lehetne húzni nagyon sok egyébre, csak itt éppen az autókról volt szó. Ehhez véleményem szerint nem kultúraváltásra van szükség, hanem józan paraszti észre. Csak ugye Magyarországon még mindig csak akkor működik a hétvégi nyitvatartás, ha a (jellemzően külföldi) tulajdonos kötelezővé teszi, lásd plázák. Ha lenne egy üzletem, áruljon az autót vagy zoknit, a saját jól felfogott érdekem lenne, hogy legalább szombaton egész nap nyitva legyünk és cserében mondjuk hétfőn vagy éppen szerdán nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!