Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Mazda 6-om előszőr fekete...

A Mazda 6-om előszőr fekete füstölt majd leállt. Mi lehet vele a baj? Sűrgős!

Figyelt kérdés

Dieseles a kocsim 2014-es.

Mi lehet a baja? Most vettem 3 napja az autót éppen uton vagyok hazafelé és az autópályán lerobbantam. Mi lehet a baja kocsimnak? Az előttem lévő tulajdos akitől vettem az autót azt mondja nem füstölhet egy Dieseles autó csak ha félre tankoltam, de tudom hogy nem tankoltam félre.

2017. nov. 18. 14:17
 1/10 anonim ***** válasza:

" nem füstölhet egy Dieseles autó csak ha félre tankoltam"

A smoke&sármosok mind benzinnel hajtják a TDI-t :D :D

Füstölhet a dízel és a fekete füst levegőproblémára utal, de innen nem lehet okosabbat mondani.

2017. nov. 18. 14:33
 2/10 anonim ***** válasza:
De ha le is állt , nem csak füstölt , ott komolyabb probléma lehet. Ha véletlen benzint tankolnál bele , attól nem füstöl. Rá kellene tenni gépre és kiolvasni, bár ilyenkor lehet nem fog ez sikerülni.
2017. nov. 18. 15:17
 3/10 anonim ***** válasza:

3 napja vetted és leállt előtted?

gondolom már sejted, hogy nem véletlenül lett eladó a kocsi... ilyen véletlen nincs.

2017. nov. 18. 15:52
 4/10 anonim ***** válasza:
előtted = alattad
2017. nov. 18. 15:52
 5/10 anonim ***** válasza:
2014-es mazda az vagy euro5 vagy euro6-os motorral van szerelve és sokaknak típushibája a részecskeszűrő illetve a befecskendező rendszer relatíve gyors halála (japán autóból csak benzines). Mivel fekete füst jött ki rajta így a DPF biztos hogy beszart és emellett még vagy a turbó vagy a befecskendezőrendszer is hibázik valahol és ezek javítása egy japán autóban megközelíti a vételárat.
2017. nov. 18. 16:01
 6/10 A kérdező kommentje:

túl kevés volt benne az olaj... :) Ilyen egy figyelmetlen sofőr.

Köszönöm a segítséget srácok.

2017. nov. 18. 16:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Túl kevés olajtól feketén füstöl és leáll? Az érdekes.
2017. nov. 18. 17:42
 8/10 anonim ***** válasza:

Túl kevés olajtól megsül a turbó akkor már jön a fekete füst és leáll . de ez esetben a kár 6 jegyű és simán 5-össel kezdődik :D

NE hagyd, hogy megetessenek, ott más gond lesz. Egyáltalán mitől kevés egy 3 éves kocsiban az olaj?

Van egy olyan sejtésem, hogy te nagyon mellényúltál.

2017. nov. 18. 17:45
 9/10 anonim ***** válasza:
#6 Az olajnak és a fekete füstnek semmi köze egymáshoz, ha meg kék volt a füst akkor pech van. Viszont ha bármilyen színű füst jön ki a kipufogón egy 2014-es autóból akkor már kuka az egész.
2017. nov. 18. 18:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Azt cseszted el hogy dieselt vettél. :) A benzinese nem fogyaszt többet és nem füstöl és nem áll meg.

Aláírás : egy 2015os Mazda 6 benzin tulaj, aki utánanézett mindennek mielőtt vásárlásra adta a fejét. :))

2017. nov. 18. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!