Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy 2009-es évjáratú...

Van egy 2009-es évjáratú passat b6-os amibe led izzót szeretnék tenni. Mire figyeljek a hibakodot el szeretném kerűlni? Kompatibilis ez? Www.Ebay.com/itm/R3-80W-9600LM-Car-H7-LED-Headlight-R3-XHP-5 0-Car-LED-Headlight-Bulb-white-6000K-/332124776984

Figyelt kérdés

2017. nov. 17. 20:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

"Minden fényszóró azzal a fényforrással (halogén, xenon vagy LED) együtt kapja meg a típusvizsgát, amellyel üzemeltetni kell. Ha a fényforrást egy nem típusellenőrzött, a fényszóró engedélyében nem szereplő fényforrásra cserélik, akkor az engedély, és ezzel a jármű forgalmi engedélye is érvénytelenné válik."

Attól, hogy projektoros egy lámpa, még nem lesz tökéletes leddel, mert nem lesz homogén, szórt a fény, mint egy izzó esetén. Itt nagyon jól látszik, hogy milyen moslék a vetítési kép:

[link]

A cementes zsákra visszatérve, két zsák cementtel sem vakíthatod a szembejövőt. Ezért van minden autóban szintező a lámpában, az utóbbi 20-25 évben elektromosan állítható minden autóban. Xenon lámpához pedig kötelező az automatikus szintező, pont az ilyen problémák elkerülése miatt. Ezért illegális az utólagos xenon is. Ha nem tudsz utánaállítani, akkor túlterhelted az autód, vagy nem megfelelő a műszaki állapota, ami megint illegális, csak személyautónál a kutya nem ellenőrzi.

2017. nov. 20. 22:20
 12/15 anonim ***** válasza:
#11: Sikerült belinkelned egy az adott oldal szerkesztője szerinti summát ami ezer sebből vérzik és amit sehol sem támasztanak alá az alatta idézett szabályozások. Sehol nem említi a fényforrás típusát a rendelet (legalább is én nem találtam), de legalább sikerült idelinkelned egy majdnem öt éves cikket abból az időből amikor a LED-es fényszóróizzó kukoricaizzót jelentett, rogyásig pakolva LED-ekkel. Ne haragudj de ezek után nehéz komolyan venni. A projektoros fényszóróba épített prizmának pedig pont a homogén vetített kép a lényege, ha egy gyertyát raksz mögé, azzal is kb. homogén fényt fog adni (próbáld ki ha nekem nem hiszed el). A cementről meg annyit, hogy a legtöbb esetben cement sem kell a vakításhoz még engedélyezett izzókkal sem, mert az autók többségét már egyszer megtörték, a lámpatestet utángyártottra cserélték, ami ugyan hasonló, de tényleg képtelenség jól beállítani. Szóval nem a LED itt a mumus, hanem a nemtörődömség. Ha egy fényszóró jól be van állítva akkor az nem fog vakítani, ha meg nincs akkor fog, attól függetlenül, hogy LED,Xenon vagy halogénizzó van benne.
2017. nov. 21. 08:16
 13/15 anonim ***** válasza:

Akkor tessék, itt minden szir-szar rendelet be van hivatkozva:

[link]

Semmi nem változott a linkelt cikk óta. Egyáltalán nem mindegy, hogy mi van a projektor mögött, mivel a vetítési képét a lencse egy részébek kitakarásával érik el. A lencse adott része adott területre világít. Tehát ha nincs homogén fény, a vetített fény sem lesz homogén. Ez látszik a linkelt videóban. Ha megfeszülsz akkor sem lesz sem legális, sem jó az utólagos ledesítés.

2017. nov. 21. 15:00
 14/15 anonim ***** válasza:

#13: Konkrétan minden megváltozott a linkelt cikk óta. Amíg a linkelt cikk idejében, a LED-es izzó kukoricaizzót jelentett, számtalan LED-el, addig ma egy LED-es izzó, azt jelenti, hogy lemásolják a halogénizzó méreteit és arányait, majd arra a pontra ragasztanak fel két LED-et, ahol a halogénizzó "pontszerűnek tekintett" fényforrása található (ahol az izzószál izzik), ez pedig ha lehet pontszerűbb lesz mint az izzószál. Innentől kezdve az pontosan ugyanoda fog világítani, ahova a halogénizzó teszi, legfeljebb a színe és az ereje lesz más, de a prizmán áthaladva ugyanazt a vetített képet fogja adni. Nem fog vakítani és klasszul be lehet állítani. Arra viszont közben rájöttem, hogy a korábban idézett mondat már a KRESZ-ből származik, így szabályos valóban nem lesz (igaz szerintem ettől függetlenül erős rá az illegális szót használni), de meglepődnék ha a rendőr nekiállna kiszedni az izzót a lámpatestből és megnézné, hogy izzószálas/LED-es-e, főleg ha amúgy semmi baj a vetített képével.

Sokkal inkább az (utólagos) menetfényekkel kapcsolatos szabályozásokkal kellene foglalkozni szerintem, mert ott viszont van gond bőven. Egy részük kiveri az ember szemét (mert semmiféle irányítottsága nincs és beállítani sem lehet, de legalább vakít mert erős) egy részük pedig nem is látszik, nem beszélve arról, hogy sokan használják ott is ahol már rég indokolt lenne a tompított, sokaknak világít együtt a tompítottal (ami szintén szabálytalan ha jól tudom) és sokaknak fogalma sincs arról, hogy ettől még hátul nem világít semmi a legtöbb autón és ugyanúgy utolérheti Őket valaki aki későn veszi észre a szürke autót a szakadó hóesésben.

Kérdező, ha ledesíteni akarsz akkor ilyesmit nézz:

[link]

Ezek pontszerű fényforrásnak tekinthetők, ha lehet hinni a leírásnak akkor az autó sem sír a CAN BUS miatt és a képek tanulsága szerint megfelelően vannak árnyékolva is (nyilván azért, hogy ugyanoda világítson ahova a halogén).

2017. nov. 21. 15:18
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha megnézted a cikket, akkor láthatod, hogy a képen nem kukorica izzó van. Egy valamivel nem számolsz a LED-nél, hogy attól, hogy egy pici pontból világít, még nem lesz olyan, mint az izzó, az ugyanis 360 fokban egyenletes fényt bocsát ki, míg a LED-re ez nem igaz, főleg nem 2 db-ra, amik egymásnak háttal vannak. A homogén fényre a projektornak is szüksége van, hogy jó legyen a vetítési képe. Vakítani talán nem fog, mert a takaró lemez meghatározza a vetített fény felső határát, de alatta nem lesz egyenletes a fény eloszlása, és akár ronthatjuk vele a világításunkat, mert egyes területek sötétek lesznek. Ha megnézted a videót, akkor ez nagyon tisztán látható. Ahol a HID izzóval tökéletes a vetítési kép, ott a LED-nél egy jókora sötét paca látható, ahová alig jut fény.

Hát ha az illegális szó nem tetszik, akkor mondjuk, hogy szabálytalan. :) Rendőrön múlik. Egy időben az utólagos xenon miatt szedték a forgalmikat rendesen. A LED-et valószínűleg azért nehezebb kiszúrni.

A nappali menetfényről pont ez a véleményem nekem is. A szomorú az, hogy gyárilag is van ilyen. Pl. G Merci ledcsíkja úgy vakított a tükörben, mintha valaki refivel jött volna mögöttem.

2017. nov. 21. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!