Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Titeket is zavar az út szélén...

Titeket is zavar az út szélén parkolás?

Figyelt kérdés
Én alapból paraszt dolognak tartom, de néha különösen zavaró, például amikor zebránál csak akkor látod, hogy jön-e valami, ha már 2-3 méterre vagy a járdától. Vagy amikor a 2 sávos úton nem fér el egymás mellett 2 autó, mert az egyik sávot gyakorlatilag az utca elejétől a végéig parkolónak használják (a közelünkben több ilyen utca is van). Hasonlóan gyakori eset, amikor nem az út egyik sávját állják el, hanem a járdát, úgy, hogy kb. 20 centi marad az autók eleje és a házfal/kerítés között. Sokkal normálisabban néznének ki a városok, ha ezt betiltanák.

#autó #parkoló #rossz_szokás
2017. nov. 15. 19:40
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Így van .Álljon meg mindenki az út közepén!
2017. nov. 15. 19:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Na azért ha te parkolni akarnál lehet szentségelnél hogy nem lehet.

A zebrás téma viszont valóban eléggé gáz így, hiába 5m a kötelező min. távolság tőle. Még ha 40-el mész sem tudsz megállni csak erős fékezéssel. Nekem speciel nagyobb bajom az, hogy nincsenek kivilágítva rendesen a zebrák, a két oldala. Fehér fényű lámpával kéne megvilágítani, mindkét oldalt este/éjjel, hogy látszódjon áll-e valaki ott.

2017. nov. 15. 19:59
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha nem forgalmas az út akkor szerintem ki lehet bírni.Vannak sokkal nagyobb problémák a közlekedésben...
2017. nov. 15. 20:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Esetenként tényleg akadnak gyökerek.... nekem is volt már párhoz szerencsém. A legfajinabb az volt, amikor egy autó az iskola előtti kB 2-3 méteres járdát (ahol az úton át kell menni) teljesen elfoglalta. Jegyzem, volt még szabad parkolóhely. Vérszemet tudok kapni az olyanoktól, akik nem tudnak rendesen leállni (járdán 20 cm-t hagynak-jobb esetben) Mint gyalogos is idegesít és mint autós is.

Szerintem a "zebra után minimum 5 méter" kevés. Akkor is takarásban van az autós számára a gyalogos, illetve a gyalogos számára az autó. Főleg, hogy általában nem csupán 1 autó parkol...

A szűk utcában sorra fogják az út egyik felét....Sajnos rá vannak kényszerülve. Azok az autósok sem szívesen állnak le a szűk út szélén, megkockáztatva, hogy meghúzzák az autót, vagy leviszik a tükröt... ott biciklist kerülni sem egyszerű. Lehetőség szerint kerülöm ezeket az utcákat

2017. nov. 15. 21:11
 5/5 anonim ***** válasza:

A szabályosan várakozók nem zavarnak. Amiket felsorolsz, azok szabálytalanok. Kivéve a 2 sávos (2×1 sávos) úton állók, mert azok nem szabálytalanok. Naponta járok ilyen helyeken, s még soha nem okozott gondot.

Nem védem a szabálytalankodókat, de a hatóság is tud érdekes helyzeteket kialakítani. Pl. szabálytalanul jelölnek ki várakozóhelyeket.

Pl. olyan 40-50 centis járdára megengedik a felállást. Párhuzamos várakozóhelyet festenek közvetlenül a zebrához.

2017. nov. 15. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!