Titeket is zavar az út szélén parkolás?
Na azért ha te parkolni akarnál lehet szentségelnél hogy nem lehet.
A zebrás téma viszont valóban eléggé gáz így, hiába 5m a kötelező min. távolság tőle. Még ha 40-el mész sem tudsz megállni csak erős fékezéssel. Nekem speciel nagyobb bajom az, hogy nincsenek kivilágítva rendesen a zebrák, a két oldala. Fehér fényű lámpával kéne megvilágítani, mindkét oldalt este/éjjel, hogy látszódjon áll-e valaki ott.
Esetenként tényleg akadnak gyökerek.... nekem is volt már párhoz szerencsém. A legfajinabb az volt, amikor egy autó az iskola előtti kB 2-3 méteres járdát (ahol az úton át kell menni) teljesen elfoglalta. Jegyzem, volt még szabad parkolóhely. Vérszemet tudok kapni az olyanoktól, akik nem tudnak rendesen leállni (járdán 20 cm-t hagynak-jobb esetben) Mint gyalogos is idegesít és mint autós is.
Szerintem a "zebra után minimum 5 méter" kevés. Akkor is takarásban van az autós számára a gyalogos, illetve a gyalogos számára az autó. Főleg, hogy általában nem csupán 1 autó parkol...
A szűk utcában sorra fogják az út egyik felét....Sajnos rá vannak kényszerülve. Azok az autósok sem szívesen állnak le a szűk út szélén, megkockáztatva, hogy meghúzzák az autót, vagy leviszik a tükröt... ott biciklist kerülni sem egyszerű. Lehetőség szerint kerülöm ezeket az utcákat
A szabályosan várakozók nem zavarnak. Amiket felsorolsz, azok szabálytalanok. Kivéve a 2 sávos (2×1 sávos) úton állók, mert azok nem szabálytalanok. Naponta járok ilyen helyeken, s még soha nem okozott gondot.
Nem védem a szabálytalankodókat, de a hatóság is tud érdekes helyzeteket kialakítani. Pl. szabálytalanul jelölnek ki várakozóhelyeket.
Pl. olyan 40-50 centis járdára megengedik a felállást. Párhuzamos várakozóhelyet festenek közvetlenül a zebrához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!