Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosan akadhattam volna ki?...

Jogosan akadhattam volna ki? Nem én lettem volna a hibás ugye?

Figyelt kérdés

Volt még szeptemberben egy érdekes szituációm. (KÉP)

[link]

Én vagyok a piros autóban.

Kanyarodnék balra. Beljebb sorolok szépen, hogy aki jobbra akar menni az elférjen. Szétnézek.

Balról OKÉ!

Jobbról, jön egy autó (KÉK)

Mivel oda akar menni ahova én és ugye nagy ívben kell előttem kanyarodnia és látja, hogy nem jön semmi így elenged. Amikor jelzett, akkor a bal oldalt ellenőriztem, hogy jó még-e. Szóval kicsi fáziskéséssel észrevettem és mentem volna ki, de a mögötte lévő FEKETE autós nem akart várni nagyon sietett, így jobbról kikerülte az engem elengedő várakozó KÉK autóst. Csak akkor vettem észre, amikor kikanyarodtam és előbukkant a kék mellől. Kicsit be is szartam, szerencsére nagy gázzal indulok így elég gyors voltam meg nem fordultam akkora hű de nagy ívben így a fekete autós lassítani tudott. Lehet sok volt a két autó között de nekem kevésnek tűnt, meg akkora lendülettel jött. Biztos ő is meglepődött, mert a kéktől ő se látta..

Na de ha összekoccanunk joggal háboroghattam volna nem?

Jobbról nem előzi ki a várakozó autóst, meg amúgy sem előzünk jobbról...

2017. nov. 15. 19:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A fekete autónak honnan kellett volna tudnia, hogy elengedett a kék? Ő mozgásban (lendületben van), a kék helyett adott neki azzal, hogy szabályosan készült fel a balra kanyarodással.

A fekete teljesen szabályosan kerülte ki. Így írja elő a kresz is.

Táblákat nem rajzoltál, tehet ráadásul jobbkezes is.

Csak akkor háboroghattál volna, ha te védett úton vagy. Így teljes mértékben te lettél volna a hibás.

A fekete türelmességéről: Látod, a kék előzékeny volt, s majdnem baj lett belőle. És ha fekete előzékeny, esetleg abból is. Kezdő vezető koromban még nem gondolkodtam következményeken.

Udvarias és előzékeny vagyok most is, de nem vonok bele másokat. Azaz csak akkor mondok le elsőbbségemről, ha nem idézek elő vele - akaratlanul - vészhelyzetet. Azaz a kék helyében nem biztos, hogy engedlek. Lehet, de nem biztos.

Egyébként az is lehet, hogy praktikus okokból engedett el. Majdnem mindenki csúnyán és szabálytalanul kanyarodik, levágva az ívet. Könnyebb volt kiengednie, mint "szögletesen" kanyarodni.

2017. nov. 15. 23:11
 12/19 anonim ***** válasza:

Hanem ki kérdező?

Fekete nem akarta kivárni a sort...

Nem is kellett neki!

A kék autos meg ne akarjon lemondani másnak az elsőbbségéről!

2017. nov. 16. 03:39
 13/19 anonim ***** válasza:
Engem is akart már kiengedni valaki, hogy mögötte meg Mellette jöttek többsávoson.
2017. nov. 16. 03:40
 14/19 anonim ***** válasza:
48%
Én hasonlóan jártam; balról engedtek el, jobbról is megálltak (nagy forgalom miatt máshogy nem ment), amikor balra elkezdtem kifordulni, egyszer csak ott volt egy autó: előzte a balról engem elengedő autóst. Sietett. Ha ütközünk, én vagyok a hunyó, mert főúton szabad kereszteződésben előzni. Persze lehetett volna több esze (nem véletlenül álltak meg az autók), de ez nem változtat a helyzeten. Tiéden sem. Te lettél volna a hibás.
2017. nov. 16. 10:14
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, hát igen a KÉK-nek nem lett volna szabad kiengedni, persze én nem figyeltem a FEKETÉ-t, vagyis láttam, de egy percig se gondolkodtam azon, hogy meg fogja előzni a KÉK-et.

Na de baj nem lett belőle, kicsit egymásra ijesztettünk, de szerintem mind a 3-an tanulhattunk belőle.

ÉN, hogy figyeljek az elengedő mögött lévő autósra, és inkább intsek vissza, hogy jöjjön ő.

A KÉK autós, hogy nem mindig célszerű kiengedni az autóst, mert jobbról előzhetik és ez balesetet idéz elő.

A FEKETE autós, meg hogy talán a türelem rózsát, vagyis balesetmentes közlekedést teremt. Lehet sőt ezek szerint 100%-osan igaza lett volna de talán célszerűbb megvárni amíg az előtte lévő bekanyarodik, úgy mint a 20ból 19 autós. Én sem szoktam jobbról előzni, van időm annyit nem ér, hogy amiatt legyen ütközés, hogy én sem láttam hogy a kikanyarodó elindult meg a kikanyarodó sem, hogy már az előttem lévő mellett vagyok és jobbról előzöm. Gondolhatta volna, hogy az előtte lévő nem viccből nem kanyarodik be úgy, hogy szemből nem jön semmit.

2017. nov. 16. 17:48
 16/19 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%

"a KÉK-nek nem lett volna szabad kiengedni"

Miért ne lett volna szabad? Akkor mond le a SAJÁT elsőbbségéről, amikor csak jólesik neki. Neked kell figyelned, hogy ilyenkor milyen más járműveknek kell elsőbbséget adnod. Mint írod, az legalább megvolt, hogy balról oké...

" Lehet sőt ezek szerint 100%-osan igaza lett volna de talán célszerűbb megvárni amíg az előtte lévő bekanyarodik, úgy mint a 20ból 19 autó"

20-ból 19 autó meg fogja előzni a kéket jobbról, ha van hely. Ebben biztos vagyok. Hangsúly azon, hogy "ha van hely".

"Én sem szoktam jobbról előzni, van időm annyit nem ér, hogy amiatt legyen ütközés"

Ha te vagy a fekete autó, és történetesen mögötted még jön valaki, az meg úgy beléd fog rongyolni ebben az esetben, mint annak a rendje. Mert ő is kielőzni a balra kanyarodót. Ez nyilván nem a te hibád lesz, mégis tulajdonképpen te okozod a balesetet, ha nem úgy közlekedsz, ahogy a többség. És jelen esetben a többség egyáltalán nem szabálytalanul közlekedik, csak azokat a szabályokat is ismerik (jobbról előzés), amit te nem.

2017. nov. 16. 18:30
 17/19 A kérdező kommentje:
Na jól van most már... téma le van zárva.
2017. nov. 16. 18:41
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
A fekete indokolatlanul feltartotta volna a mögötte lévőket, ha nem megy el jobbról, noha lehetősége volt rá.
2017. nov. 16. 20:03
 19/19 anonim ***** válasza:
30%
Szép a rajz, főleg az indexek tetszenek rajta 😀
2017. nov. 18. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!