Volt itt valakinek szakadó esőben forgalmi vizsgája? Ha igen, hogyan sikerült, hátránnyal indul az akinek a vizsgája közben esik az eső?
Esőben vizsgáztam, nem úgy fogalmaznék, hogy hátrány, inkább nehezítő körülmény.
Mondjuk én a gyakorlásokon többször is vezettem esőben, nem a vizsga volt az első alkalom.
Ami fontos, hogy kapcsold fel a tompított fényt, szükség szerint, felszólítás nélkül használd az ablaktörlőt - amit, ha a vizsgán használsz elősször, plusz stressz, mert még a mozgó lapát is bosszantó lehet.
Ami igazán nehezítő körülmény, hogy a vizes tükörben rosszul látható minden, sokszor csak kontúrokból kell össze rakni a képet, az ablakokon is vízcseppek ülnek, ott sem látsz mindent élesen, az úton lévő tócsák is plusz akadályt jelentenek.
Mindezekkel együtt, nem feltétlenül nehezebb a vizsga, főleg, ha volt esőben is vezetés gyakorlás.
A vízsga ugyan nem, de amikor először vezettem egyedül az nagy élmény volt.
>200 km oda + vissza, eső végig, + 2 db mindenért aggódó nőnemű a hátsó ülésen.
NINCS hátrány szerintem.
Sőt, szerintem azok akik esőben/hóban tanultak, jobban érzik a gépet.
A kérdés nem az volt, hogy ki tanult esőben, hóban vezetni :-)
Aki a forgalmi vizsgáján vezet először esőben annak az lehet, sőt valószínűleg hátrány, de nem feltétlenül bukik meg.
Aki már a gyakorlások alatt vezetett esőben, annak azért egyszerűbb alkalmazkodni, nem zavarja az orra elött mozgó lapát, nem csodálkozik rá, hogy alig láthatóak az útburkolati jelek, a nagy tócsák elkerülésében is lehet pici gyakorlata - nem sok, de nem a vizsgán éli át először.
A vizsga után már más a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!