Remeg, ráz a Suzuki Ignis gázadásnál. Mi lehet a gond?
2003-as suzuki ignis ráz a 110-150 km/h tartományban, gázadásnál. Érzem a kormányon, a váltón a gázpedálon is, de az egész autó rezeg gyorsításnál. Ha leveszem a lábam a gázról akkor abbamarad vagy mérséklődik. Autópályán haladva vettük észre a leginkább, aki hátul ült az azt mondta, hogy szerinte hátulról jött a rezgés, én az egész kocsiban éreztem..Volt, hogy 110 km/h-nál nem rezgett, felmentem 120-ra abbamaradt, 130-nál megint rezgett, aztán 110-re lementem és akkor megint rezgett. Előtte ilyet még nem tapasztaltam, féltengely lengéscsillapítók nem régen lettek cserélve, a gumikat nyáron vettük, tehát újak.
Nem tudom, hogy fontos-e de ezt leginkább a műszakiztatás óta tapasztaljuk.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Helló!
Ezt inkább a Totalcar oldalán nyisd meg.
Szia. Van pár ötletem (2004 óta van ignisem). A leg valószinübb , hogy a krekeid nem lettek rendesen centírozva.Ha gáz adásnál ráz , az jó eséjjel féltengely gond, és sajnos az ujj is tud rázni, ez tapasztalat.
Próbálj meg egy munkályára igényes gumi szerelőt keresni, vannak bőven de sajnos kontárból is akad épp elég.
Szia. Multhét pénteken elmentem centíroztatni, egy jó ismerőshöz, (az enyém is rázott) 0-ra ki centírozta a kerekeket, de lehetett látni forgatás közben valameik kerék üt, de ezt is ki szedte nullára. El jöttem és éreztem , hogy ráz. Hétfőn reggel indulás elött levettem a dísztárcsákat és meg szünt a rázás.
Rá kellet jönnöm, ha üt a kerék, ki tudják centírozni, de ha fel teszem a dísztárcsát , rázni fog.
Szóval ha fent van , próbáld ki nélküle.
Több ötletem nincs..
Üdv....
Régi topic de én most vagyok ebben a helyzetben. Új gumik, centirozva, alufelni. Autópályán tapasztaltam ha emelkedőn megyek és gázadásra elkezd beremegni az egész kocsi. Elöször enyhén de késöbb erősödve. Ha nem nyomom neki abbahagyja, de kipróbáltam hogy nyomom neki gyorsulok akkor is abbamarad... Nem tűnik sebesség függőnek a dolog mert előjött 100-as és 120-as tempónál is..viszont nem minden emelkedőn csinálja, lejtőn egyáltalán nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!