Hogyan csereljek otthon olajat az autóban, ha nincsen aknám?
Utcán egy vízelvezető árok?
Szomszéd úgy szokta. Felé ál és kész.
Egyes! Ha látnám a szomszédodat mikor ezt csinálja, levideóznám, és azonnal feljelenteném!
Ilyen hülye tanácsokat ne adj!
Kérdető! Szerezz egy 5l-es üres műanyag kannát. Az egyik oldalát vágd ki szikével, vagy késsel. Így kellően lapos edényt kapsz ahhoz, hogy betolhasd a kocsi motorja alá. Én egy rossz fóliát is szoktam a motor alá a földre tenni, hogy az esetlegesen félrefolyó olaj, ne a talajra, vagy a díszkőre csepegjen.
Utána aláfekszel a kocsinak, beleengeded az olajat.
Mi a bajod az első megoldásával? Nem azt írta, hogy a csatornába engedi az olajat, csak szerelőaknának használja.
Egyébként meg lehet venni műanyag rámpát, amire felállhatsz az első kerékkel és máris aláférsz.
Másik megoldás az autóemelő és autótartó bak; megemeled az elejét, berakod alá a bakokat.
Az elejének az emelésével annyi gond lehet, hogy ha mondjuk elöl van a leürítő, akkor a hátra dőlő autóból nem fog annyi olaj kifolyni, egy pici marad a teknő hátuljában. Nem tragédia, de én nyugodtabb vagyok, ha alaposan kicsorgatom a használt olajat.
A lapos edény jó megoldás lehet. Lehet azt csinálni, hogy csak addig emeljük meg, amíg kitekerjük a leürítőt, aztán leengedjük, amíg kicsorog, majd újra felemeljük.
Én autótartót bakot használok a két első kerék után. Mivel az olajteknőm leeresztő nyílása hátrafelé néz, így tökéletesen ki tud folyni az olaj, mert a kocsi eleje van megemelve.
Az olajat alacsony vödörbe eresztem, vagy ami pont kéznél van: pl. kivágott falú ablakmosós kanna.
A fáradt olajat a legközelebbi MOL kúton szoktam leadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!