Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan csereljek otthon...

Hogyan csereljek otthon olajat az autóban, ha nincsen aknám?

Figyelt kérdés
Van vmi bevált módszeretek hogy hogyan lehet aláférni és mibe engedjem le az olajat?
2017. nov. 11. 09:57
 1/6 anonim ***** válasza:
36%

Utcán egy vízelvezető árok?

Szomszéd úgy szokta. Felé ál és kész.

2017. nov. 11. 10:00
 2/6 anonim ***** válasza:
20%

Egyes! Ha látnám a szomszédodat mikor ezt csinálja, levideóznám, és azonnal feljelenteném!

Ilyen hülye tanácsokat ne adj!

Kérdető! Szerezz egy 5l-es üres műanyag kannát. Az egyik oldalát vágd ki szikével, vagy késsel. Így kellően lapos edényt kapsz ahhoz, hogy betolhasd a kocsi motorja alá. Én egy rossz fóliát is szoktam a motor alá a földre tenni, hogy az esetlegesen félrefolyó olaj, ne a talajra, vagy a díszkőre csepegjen.

Utána aláfekszel a kocsinak, beleengeded az olajat.

2017. nov. 11. 10:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Mi a bajod az első megoldásával? Nem azt írta, hogy a csatornába engedi az olajat, csak szerelőaknának használja.

Egyébként meg lehet venni műanyag rámpát, amire felállhatsz az első kerékkel és máris aláférsz.

Másik megoldás az autóemelő és autótartó bak; megemeled az elejét, berakod alá a bakokat.

2017. nov. 11. 11:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Az elejének az emelésével annyi gond lehet, hogy ha mondjuk elöl van a leürítő, akkor a hátra dőlő autóból nem fog annyi olaj kifolyni, egy pici marad a teknő hátuljában. Nem tragédia, de én nyugodtabb vagyok, ha alaposan kicsorgatom a használt olajat.

A lapos edény jó megoldás lehet. Lehet azt csinálni, hogy csak addig emeljük meg, amíg kitekerjük a leürítőt, aztán leengedjük, amíg kicsorog, majd újra felemeljük.

2017. nov. 11. 12:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Én autótartót bakot használok a két első kerék után. Mivel az olajteknőm leeresztő nyílása hátrafelé néz, így tökéletesen ki tud folyni az olaj, mert a kocsi eleje van megemelve.

Az olajat alacsony vödörbe eresztem, vagy ami pont kéznél van: pl. kivágott falú ablakmosós kanna.

A fáradt olajat a legközelebbi MOL kúton szoktam leadni.

2017. nov. 11. 14:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Elviszem egy haveromhoz, akinek van aknája...
2017. nov. 11. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!