Golf VI 1.4 TSI mennyire éri meg?
Üdv, autóvásárláson gondolkozok.
Első autóm lenne, 5 éve van jogosítványom, eddig főleg szüleim focusát vezettem, ami igencsak gyenge, 1.4. literes benzines.
Nagyon megtetszett a VI golf, és egyik ismerősömnek van egy ilyen, az 1.4 TSI változatban. Nagyon jó vezetni, nagyon tetszik a motor karakterisztikája, szépen húz nagyon.
Ám rengeteg rosszat olvasni róla. Ebből az összegből amibe ez kerül, jóval megbízhatóbb japánt lehet venni, ám sem mazda 3-omban, sem civicben, sem corollában nem ültem még, nemhogy vezettem volna őket.
Akinek esetleg van tapasztalata ezzel a TSI motorral, megírná, hogy megéri-e a plusz szervízköltség díját a használati élmény?
Az autóval törődnék, olajra figyelnék, illetve évente akkor is átnézetném szerelővel, ha semmi gond nincs vele, általános karbantartásként.
Nagyjából évi 15000 km-t mennék vele.
Esetleg ha nem ez, akkor ajánlanátok más típust?
Ferdehátút szeretnék mindenképpen.
Köszönöm!
#8-as: erről még nem olvastam, hallottam, de arról, hogy ugyanez a probléma a 2.0 PDTDI-nél van, azt igen.
A kokszolódás nem a turbónál van, hanem szívócsőnél. Természetesen meg lehet előzni, meg ki lehet takarítani, de akkor is hiba. A 2012 előtti TSI-kről biztosan lehet tudni, hogy nem jó konstrukció, az azutániról még nem biztos. Ettől még bármit meg lehet venni, aztán ha elromlik, meg kell javíttatni.
Köszönöm az új válaszokat.
Tuningolni nem szeretném :)
Én csak egy autót szeretnék, ami kényelmes, dinamikusan lehet vele közlekedni, és van benne tartalék a normál közlekedéshez. Barátnőmmel egyenlőre ketten vagyunk, de kisebb autót nem szeretnénk a kompakt kategóriánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!