Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Golf VI 1.4 TSI mennyire éri meg?

Golf VI 1.4 TSI mennyire éri meg?

Figyelt kérdés

Üdv, autóvásárláson gondolkozok.

Első autóm lenne, 5 éve van jogosítványom, eddig főleg szüleim focusát vezettem, ami igencsak gyenge, 1.4. literes benzines.

Nagyon megtetszett a VI golf, és egyik ismerősömnek van egy ilyen, az 1.4 TSI változatban. Nagyon jó vezetni, nagyon tetszik a motor karakterisztikája, szépen húz nagyon.

Ám rengeteg rosszat olvasni róla. Ebből az összegből amibe ez kerül, jóval megbízhatóbb japánt lehet venni, ám sem mazda 3-omban, sem civicben, sem corollában nem ültem még, nemhogy vezettem volna őket.

Akinek esetleg van tapasztalata ezzel a TSI motorral, megírná, hogy megéri-e a plusz szervízköltség díját a használati élmény?

Az autóval törődnék, olajra figyelnék, illetve évente akkor is átnézetném szerelővel, ha semmi gond nincs vele, általános karbantartásként.

Nagyjából évi 15000 km-t mennék vele.

Esetleg ha nem ez, akkor ajánlanátok más típust?

Ferdehátút szeretnék mindenképpen.

Köszönöm!

2017. nov. 9. 11:32
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Igen tudom. Ezért kérdeztem, hogy mennyire húzós egy turbós golf tsi fenntartási költsége egy japán szívóbenzineshez képest. Ez utóbbi legendásan költségkímélő, míg a tsi-t nagyon szidják, hogy sokat kell rákölteni. De azthiszem rászánom magam egy 1.4 tsi hatos golfra. Igyekszem lelkiismeretesen karbantartani, és reménykedek hogy nem lesz sok baj a motorral. A vezetési élmény és a kényelem kárpótol reményeim szerint egy azonos árú szívó japánhoz képest :)
2017. nov. 9. 14:39
 12/18 púposdugó válasza:
Bármit is veszel, abban biztos lehetsz, hogy ezek a motorok nem fognak annyit bírni, mint a 15-20 évvel ezelőtt gyártott társai...Felhasználói piac, a szerviz belőled fog megélni, egyre több az elektronika, amibe te nem nagyon tudsz otthon belenyúlni. Nekem egy 20 éves civicem van, szívó benzines létére megszégyeníti a mostani turbós autókat :D Csak sajnos széthajtják a japán gépeket, és a rohadnak is rendesen, ezért nehéz kifogni belőlük normális darabot. A helyedben vagy szívó benzint vennék, vagy maradnék a golfnál, de akkor 1.9 TDi, ami egy jó alap. Arra is figyelj, hogy mekkora az alkatrész piac, ezért is ajánlom a civicet/golfot :)
2017. nov. 12. 18:34
 13/18 anonim ***** válasza:
Jó alap... Mire?
2017. nov. 12. 18:51
 14/18 anonim ***** válasza:

#8-as: erről még nem olvastam, hallottam, de arról, hogy ugyanez a probléma a 2.0 PDTDI-nél van, azt igen.

A kokszolódás nem a turbónál van, hanem szívócsőnél. Természetesen meg lehet előzni, meg ki lehet takarítani, de akkor is hiba. A 2012 előtti TSI-kről biztosan lehet tudni, hogy nem jó konstrukció, az azutániról még nem biztos. Ettől még bármit meg lehet venni, aztán ha elromlik, meg kell javíttatni.

2017. nov. 12. 19:17
 15/18 púposdugó válasza:
#13 Hiába vagyok japán párti, nem vagyok elfogult a márkával kapcsolatban :D Ahhoz képest, hogy szívó tuningra milyen nehéz építkezni, a dízeleken fillérekből kivitelezhető nagy teljesítménynövekedés. És az 1.9 híresen jól bírja. Szóval tuning szempontból egy jó alap.
2017. nov. 12. 19:25
 16/18 anonim ***** válasza:
Még szerencse, hogy az 1,4 tsi-ről kérdezett valaki és itt beszélgettek az 1,9 dízelről.
2017. nov. 12. 21:04
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az új válaszokat.

Tuningolni nem szeretném :)

Én csak egy autót szeretnék, ami kényelmes, dinamikusan lehet vele közlekedni, és van benne tartalék a normál közlekedéshez. Barátnőmmel egyenlőre ketten vagyunk, de kisebb autót nem szeretnénk a kompakt kategóriánál.

2017. nov. 13. 12:59
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha ennyi pénzem lenne, és dolgoznék(jelenleg tanulok), akkor egy Mazda 3-at vennék, II.gen, 1.6 benzin, 77 kW. Bár inkább még spórolnék, és összegyűjtenék egy III. generációs G120-ra, álmaim autója. És amennyi tesztet olvastam, láttam, mindenütt csak dicsérték. És fogyasztás szempontjából is nagyon kedvező: 2l motor és 6,2 körül elvan(130-nál), de lehet ez akár 5 is(persze nem 130-nál, hanem 90-nél, vegyesen).
2017. nov. 13. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!