Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van valakinek külön...

Miért van valakinek külön téligumihoz lemezfelni, és valaki miért csak a gumikat cserélgeti egy felnin?

Figyelt kérdés
2017. nov. 8. 14:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Mert olcsóbb csak 4 gumit venni mint 4 gumi + 4 felnit venni.
2017. nov. 8. 14:18
 2/10 Beviz Elek ***** válasza:
Az is ér ha alufelni van a téligumihoz?
2017. nov. 8. 14:18
 3/10 A kérdező kommentje:
De azért cserélik, mert a tél alatt a só szétmarja a szép alufelnit?
2017. nov. 8. 14:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem két kocsim volt - a közelmúltig, mert az egyiket most adtam el.

Az egyikre évekkel ezelőtt téligumit vettem lemezfelnivel, mondván, ne marja szét a só a könnyűfém felnit, amin a nyári gumi volt.

A másik kocsin könnyűfém felni, nyári és téligumi azon cserélgetve.

Eredmény? A lemezfelni rútúl megrozsdásodott, a könnyűfém köszöni virul.

Az első kocsit (a lemezfelnis - télis) most adtam el, az új kocsi megrendelve, arra már gyári könnyűfém + téligumi lesz. (És nyári szett is persze).

Egyszóval: a lemezfelni sokkal hamarabb elrohad.

2017. nov. 8. 14:49
 5/10 Tomcatters ***** válasza:
Ezt en is igy vettem eszre , szinten teli nyari kulon kulon alun van , 10+ eves alufelnik hibatlanok ,nagybatyam kocsian teli acel.... Egy rozsdakupac sajnos 😕
2017. nov. 8. 15:11
 6/10 anonim ***** válasza:
93%

Így van, tévhit, hogy az alu nem bírja a telet. Pont az acél nem bírja, ragyogóan szétrohad.

Sokan sajnálják a pénzt külön téli és nyári felnire, így viszont minden szezonban fizetnek a gumisnak. Én inkább egyszer kiadom a pénzt, és itthon lecserélem magamnak. A gumishoz csak akkor megyek, ha lefutott a gumi, vagy centrírozni kell.

2017. nov. 8. 15:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Külön felnin van, hogy ne kelljen minden évben súlyos ezreket otthagynom a gumisnál. A felnik ára 1-2 év alatt visszajön.
2017. nov. 8. 15:23
 8/10 Tomcatters ***** válasza:
Illetve tegyuk hozza, h a guminak sem használ , ha folyton cserelgetve van 12 honap alatt 2x 5 ev alatt 10x minimum ... ( en durvan 5 eves korukig hasznalok egy gumit , az evi 6-7 ezer megtett km eimmel amit nyari 70%- teli 30% aranyban teszem meg durvan
2017. nov. 8. 15:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez egy nagy bullshit.

Nekem azért van mindig ugyanazon a felnin a téligumi, mert egy gyönyörű, 18-as, gyári alufelni, nagyon szép na. És ki akarom használni, ha egy vagyont adtam érte, télen is legyen szép az autó. Plusz az autó is olyan, hogy egyszerűen bűn lenne alátenni egy acélfelnit, nagyon csúnya lenne. Évek óta megvan ez a szett alufelni, már az előző autómon is rajta volt, semmi baja. Ellenben apám autóján az acélfelnivel, amelyik full rozsda.

2017. nov. 8. 21:26
 10/10 anonim válasza:

Ha a másik alufelni akkor azért, hogy azt védje. De azért is lehet, hogy ne kelljen gumishoz járnia amikor váltani kell.

Ugyanakkor nagy h.lyeség aki otthon cseréli, mert akkor nem tudod a kereket centrírozni, ami azért eléggé öreg hiba. Megspórolsz pár ezrest de csérbe meg a gumid megy sokkal hamarabb tönkre.

2017. nov. 11. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!