Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért káros a helyben melegíté...

Miért káros a helyben melegítés a motorra?

Figyelt kérdés
nem télen, hanem ilyenkor nyáron
2010. máj. 30. 20:01
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Helyben melegítésről volt a kérdés, nem pedig a helyben járásról pirosnál, vasútnál vagy máshol( újabb kocsikban erre találták ki a Stop and Go rendszert). Azóta már utána néztem szakfórumokon is, és kiderült h a helyben melegítés tényleg káros minden motorra, mivel így sokkal lassabban éri el az üzemi hőfokot, mint terhelés alatt(nagyobb a kopás).

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, de ha nem vagytok a válaszban teljesen biztosak, akkor legközelebb a "SZERINTEM" szóval kezdjétek a kommentet. Köszönöm!

2010. jún. 3. 16:04
 12/12 Főzős Laci ***** válasza:
Különbséget kell tenni a különböző dízel autók között szerintem.Mert egy régebbi dízel részecske szűrő nélküli autót igenis kell,és lehet is melegíteni hidegben.Én 3 percet szoktam.De már egy dpf-es nél ez biztos,hogy kevesebb idő,mert a mai dízel motorok már jóval fejlettebbek,mint egy 8-10-12 éves.Persze az én autószerelőm nekem 5-10 percet javasolt,de ezt én sokallom.Mindenki tegyen belátása szerint,én picit melegítek:ez az autó az utcán áll.
2012. nov. 28. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!