Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Reklamálhat esetleg követelhet...

Reklamálhat esetleg követelheti e a vevő hogy az autó vételárát visszafizessem miután átnézte és a hibák tudatában vette meg?

Figyelt kérdés
Pár nappal ezelőtt megváltam egy üres karosszériától. Az ország másik feléről jött a srác hogy megnézi és megveszi. Eljött, átnézte az egész autót majd alkudott az árból egy 10est mivel volt egy két komolyabb rohadas az autó alján. Felpakoltunk a trélerre majd el is húzták a csíkot. Hazafelé csinált is képet az autóról amit facebookra is feltöltött. Minden jónak tűnt aztán ma láttam hogy írt miszerint mégsem kell neki az autó és meg is beszélte az autómentőssel hogy hozzák vissza holnap. Azóta már hivogatott is. Mi lenne most a teendő? Nyugodjak meg van van okom az ijedtségre?

2017. nov. 2. 15:58
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem ez életszerűtlen, troll gyanús.

Eladtál egy csupasz karosszériát, amit az ország egyik végéből a másikba oda-vissza trélereztet a vevő?

Aranyból nem lehet, az nem rozsdásodik, a rozsdás vasat meg nem éri meg kétszer oda-vissza szállitani

2017. nov. 2. 16:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Nekem is annak tűnt hogy eljön érte 400km-ről. De eljött elvitte azt mondta neki nem számít a szállítási költség ezért nézem ki belőle hogy tényleg visszahozza.
2017. nov. 2. 16:20
 3/8 Tomcatters ***** válasza:
Nem szeretem az ilyen embereket, eljott, latta mit vesz !!! Ha korrektul elmondtal neki mindent, amit tudni kell, a kasztnirol, akkor ennyi ... :) Nekem nem lenne pofam visszavinni ....
2017. nov. 2. 16:25
 4/8 crudy ***** válasza:
Mivel egy üres bódéról van szó így a helyedben nem aggódnék. Át lehet rajta nézni mindent, nincs olyan h rejtett hiba mert nincs elrejtve semmi. Megvette és kész. Ha egy működő autóról lenne szó akkor talán ha el tudja magyarázni h mi a baja de így nem. Valószínűleg talált egy olcsóbbat vagy valami nem jött neki össze és már nem kell neki a karosszéria de ez nem így megy. Nyugodj meg és mond meg neki h ez már elúszott. Ő el tud menni ügyvédhez ha nagyon akar, az ügyvéd küld neked egy levelet h mi van. Arra fontos h válaszolj és kész. Onnan már csak polgári perrel juthattok döntőre de nem hiszem, hogy neki ér ez annyit. Ha mégis, akkor ne kell bebizonyítania h át lett verve de mint írtam, egy üres karosszériát megnézett és megvette. Ha szét is van rohadva akkor látta azt a rohadást és úgy vette meg.
2017. nov. 2. 16:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, voltak olyan dolgok amiket ott az eladáskor fedeztünk fel hibákat és ezek ismeretében alkudott az árból. Közben már számtalanszor felhívott és facebookos üzenetben közölte is hogy holnap délben itt van az autóval. Valószinüleg ha van egy kis esze akkor nem folyamodik jogi dolgokhoz mivel adásvételit se akart írni szóval még ő ütné meg a bokáját ha jól tudom.
2017. nov. 2. 16:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Azt még hozzátenném hogy az autót egy nyaraló udvarából adtam el szóval a lakcímemet nem ismeri. Ezáltal ha ténylegesen visszajönnek holnap akkor nem fognak ott találni senkit és attól tartunk hogy kárt tesznek az ingatlanban vagy esetleg bosszú gyanánt eltulajdonítják az ott tárolt értékeimet. Tudom hogy hülyén hangzik de én a mai emberekből bármit kinézek.
2017. nov. 2. 16:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Fényképed van az eladott autóról? lehetőleg akkor, amikor eladtad?

Írj neki, hogy ne jöjjön, ne hozza vissza, tudta mit vesz. a pénzt elköltötted. Ha már bosszúért liheg, akkor ebben az ügyletben turpisság van.

Vigyázz, mert még ő fog követelni fuvardíjat is.

Nem tiszta ez a vevő..

2017. nov. 2. 16:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Persze. Az autóról nagyon sok kép készült az eladás előtt és az eladás után is mikor már fent volt az autómentőn!
2017. nov. 2. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!