Miért eszi az olajat a kocsim?
Van egy 1.3-as Mazda Demio-m és nagyon hamar elfogy belőle az olaj. A motor körül olyan mint ha leöntötték volna vízzel és ilyen nedves, szerintem az olaj és nem azért van ott mert mellé lötyintette a benzin kutas hanem azért mert valahol kifolyik, Ez lehetséges?
A vezérmü burkolat körül és az olajteknő alatt körbe. Rossz a tömítés?
A földön is volt egy kis nedves dolog nem tudom, hogy az tőlem cseppent oda de pont az olajteknő alatt volt.
Ha az a baja amit mondtam, hogy rosszak a tömítések, akkor hol tudok venni hozzá újat vagy használtat ami jó?
(Játszós autó szóval szoktam vele csapatni rendesen)
Használt tömítés,ami még jó?
Ezt az emeletes ökörséget hol hallottad?
Ha orrán száján dől belőle akkor debil a kérdés.
Kopott motor eszi az olajat,ezek a tünetek az igénytelenségből fakadnak,azaz egy fillért nem áldoztál szerelőre.
Itt senki nem fogja neked megmondani hogy melyik szimering illetve tömítés a szar.
Ja..igényes apuci hagyta oszlani szart az egészbe,majd bontó helyett nekedadta.
Tényleg a mazda hibája!
Feltehetően főtengely vagy vezérműtengely szimering problémával küzd az autód. Ha mégis a váltó felőli szimering lenne a gond és drasztikus az olajfogyasztás akkor a kuplungod is csúszna.
Emellett az sem lehetetlen hogy tömítések adták meg magukat, az olajteknönél vagy szelepfedélnél.
Anyagköltség pár ezer forint. Munkadíj picit durvább. Jobb minél hamarabb orvosolni mert a szíjakat az olaj tönkreteheti, és ha elszakad akkor az olajfolyás lesz a legkisebb bajod.
Persze az is benne van hogy a motor kopott, eszi az olajat, de ennyire drasztikusan nem kellene jelentkeznie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!