Azzal sokat ártok a kocsimnak ha néha-néha gyorsulgatok?
Figyelt kérdés
Van egy autóm ami másodikként ("hobbiautó") van használva. Évi 4500-5000 km-t megy, azt is főleg városban, kis távokon. Kíváncsi voltam, hogy hogyan is megy-gyorsul az autóm, ezért kivittem egy erre megfelelő helyre, és 3000-res fordulatnál, 35-40 km/h-nál padlóztam, és egészen 6700-6800 fordulatig húzattam, 2-estől 4-es sebességig, persze nagyon ügyeltem az üzem meleg motorra-olajra. Ez mennyire árthat a motornak ha előtte kellőképpen bemelegítve, így gyorsulgattam vele 2-3 -at, nyélgázon (a sebességek elején egy párszor kipörögtek a kerekek is)? Benzines autóról van szó :)2017. okt. 31. 00:13
2/3 Tomcatters válasza:
Leirtad a lenyeget.... Uzemmeleg motor/olaj, gondolom a hutoviz is rendben.. Akkor semmi baja nem lesz :D Ha hidegmotornal csinalnad, akkor lenne artalmas a mechanikailag surlodo alkatreszeknek... stb
3/3 anonim válasza:
Ha ennyitől tönkremegy akkor a motor akkor ott más gond is van. Be kell melegetni és kész. Ha úgy csinálod ahogy le van írva akkor nem lesz gondod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!