Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autokereskedesek miért...

Az autokereskedesek miért vannak zárva hétvégén, amikor az emberek ráérnek?

Figyelt kérdés

Van ahol szombaton mondjuk 14oraig nyitva vannak,de jellemzően mind zárva van hétvégén,pont amikor az embernek lenne ideje autót keresni.

Ennyire miért lőnek melle a kereskedések?

2017. okt. 30. 11:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Aki valóban autót szeretne vásárolni megtudja oldani hétköznap is, hogy szabaddá tegye a napját és körülnézzen. Ahhoz meg nincs kedvük, hogy a hétvégén unatkozó illetőket istápolják.
2017. okt. 30. 11:46
 2/11 anonim ***** válasza:
82%

A vasárnap utcáról betérők csak bámészkodnak általában.

Szinte minden kereskedés összes autója fenn van a neten. Ha valaki kinéz egy autót online, a kereskedést felhívva akár vasárnap is megmutatják neki, amennyiben komolynak tűnik az érdeklődés.

2017. okt. 30. 11:52
 3/11 anonim ***** válasza:
83%

Előző jól leírta. Az ember az autót az interneten keresi, nem úgy, hogy nekiáll végigjárni kereskedéseket. Akinek komoly vételi szándéka van, az úgyis szabaddá teszi magát a kiszemelt néhány autó megtekintésére hétköznap. A hétvégi ingyen próbakörre áhítozó pénz és vételi szándék nélküli nyálcsorgatók egyik kereskedőnek sem hiányoznak.

Van olyan magán hirdető is, aki szintén csak hétköznap, munkaidőben ad megtekintési lehetőséget a komolytalanok kiszűrése miatt.

2017. okt. 30. 11:53
 4/11 anonim ***** válasza:
45%

Nem kéne általánosítani, nem mindenki így indul el kocsit nézni.

Talán aki konkrét típust keres, az igen.

De akinek van rá x összege, az megy, szétnéz mindenhol, és nem csak 1-1 db-ot néz meg.

Mi is örültünk volna, ha hétvégén nyitva vannak. Legalább szombaton normál nyitvatartással, nem csak 12-ig.

Rohadt nagy baromság, h ilyenkor csak a bámészkodók mennek.

Ezek a kereskedések kint vannak mindig a városból kivezető útszakaszokon, de ott sokszor 5-10 is van közvetlenül egymás mellett. Azért ez nem a plázás belváros, ahol cél nélkül téblábolnak az emberek.

És igen, a legtöbb embernek ilyenkor lenne ideje szétnézni, mert hétköznap dolgozik.

Az egy elég fura hozzáállás, h aki akar venni, az meg tudja oldani hétvégén is. Sokkal nagyobb forgalma és bevétele lenne a kereskedőknek, ha nyitva lennének hétvégén.

Te is meg tudnád oldani a húsleveshez való bevásárlást hétköznap, ha nem lenne más lehetőséged, és mégis szombaton mész a Tescoba, mert akkor jobban ráérsz meg van időd szétnézni.

Akinek nem inge, ne vegye magára, de lássuk be, sokkal nagyobb tömeg van hétvégén mindenhol, mert ilyenkor érnek rá az emberek munka és család mellett.

Bár semmi közöm a kereskedőkhöz, de ha lenne egy ilyen kereskedésem, tuti nem zárnék be szombat délelőtt, sőt hirdetném, h a konkurenciával ellentétben én hétvégén is nyitva tartok. Jó eséllyel nagyobb forgalmam lenne. Sőt, lehet bezárnék helyette hétfőn, mert a kutya nem jár hétfőn ilyen helyre.

2017. okt. 30. 12:11
 5/11 anonim válasza:
82%
Ha megérné nekik, hétvégén is nyitva lennének. Arra nem gondoltok,hogy egy eladónak ilyenkor többet kell fizetni + rezsi. Hétvégén csak a hipermarketekben meg a plázákban vannak sokan, sehol máshol nem nagyon hozza be az árát nyitva lenni.
2017. okt. 30. 12:19
 6/11 Tomcatters ***** válasza:
90%
Hetvegen tobbnyire azert nincsenek nyitva, mert ott is hetkoznapi emberek dolgoznak , akiknek szinten jar a szabad hetvege :) (tudom h sokaknak nem szabad a hetvegejuk ) De ezert tartanak zarva 😀Amelyik meg nyitvavan ott resszint a tulaj dolgozik Nnekik meg alt jol megy, igy keves van aki hetvegen bemegy a kis tobblet penzert)Max lomoly telefonos egyeztetes végett
2017. okt. 30. 12:29
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

az emberek kb tizede dolgozik normál munkaidőben. a többiek műszakoznak, vagy vállalkozók.

a maradék 60-70% meg nem dolgozik

2017. okt. 30. 12:56
 8/11 anonim ***** válasza:
90%

#4:

Csak közben vagy 20 éve már kis hazánkban is elterjedt egy fura dolog, internetnek nevezik. Aki ma, a a hahu-ra feltöltött HD felbontású képek, és alvázszám alapján lekérhető információk korában személyesen megy el nézelődni, az meg is érdemli. Az ilyeneknek az AAA-autó kereskedés való, baromi sok autó egy helyen, jó drágán, de legalább mindegyik rejtett hibákkal teli...

2017. okt. 30. 13:51
 9/11 A kérdező kommentje:

Ha a kereskedések a valóságot írnák le,akkor valóban elég lenne az interneten keresni.De a leírás a legtöbb esetben köszönő viszonyban sincs a szóban forgó autóval.Mar ha egyáltalán van leírás.Mert az nyilván nem leírás,hogy jéghideg klíma,futómű nem kopog,nem zörög,végig szervizelt,megkimelt,erős dinamikus motor,5literes fogyasztás,szép belső stb stb.Foleg azért nem, mert MINDEN AUTOROL EZT IRJAK.Es tudod hogy amikor elmesz megnézni,akkor egy eladásra kisuvickolt,agyonszilikonozott kocsit látsz,amiről semmilyen releváns infót nem kapsz és sok mindent mondanal róla csak azt nem amit leírtak (azt a sablon szöveget).

Céltalan lezengok nem hiszem hogy sokan vannak.Ki az aki unalmaban autotelepeken uti el az idejét?

Az pedig szerintem normális,ha egy típust keresel,akkor megnezel belőle amennyit csak tudsz, hogy legyen viszonyítási alapod.Ezekbol lesznek majd a valós vevők,tehát már nem céltalan lezengők.

Amúgy nem hiszem hogy olyan fárasztó munkavégzés az, hogy ki kell nyitni egy egy autót...Nem is értem,miért vannak bezárva?

Szóval jo ötlet az autókereskedés,hogy egy helyen van sok autó de legalább lenne nyitva hétvégén amikor mindenki raer

.Vicces azt gondolni,hogy aki akár egy kicsit,akkor szakít rá időt. És ha nem jó a kocsi akkor kivesz még egy szabadnapot? És ha az sem jó, akkor még egyet?

2017. okt. 30. 20:27
 10/11 anonim ***** válasza:

é aztán interneten nőttem fel, nekem ne mondd!

őt, igaz nem dolgoztam benne soha, de informatikus a szakmám. annyira mondjuk nem érdekel, de azért az internetet kihasználom rendesen.

használtautón a képek... vicces!

lehet te fizetsz a képnézegetésért, én nem.

és szerintem 99,999%-unk nem.

a kép nem nagyítható.

alvázszámos kép? akármire kattintottam, ilyet nem láttam egyik kocsiról sem.

és tökéletesen igaza van az utolsónak.

vettél te már valaha kocsit?

rohadtul nem az a valóság, amit leír egy kereskedő.

hülye is lenne.

ezek nepperek, ember!

ott vernek át, ahol tudnak!

ha nem nézed meg az összeset személyesen, akkor ne mást fikázz, emrt nem mással van a baj, hanem veled!

vagy tudod mit, akkor te vagy az, aki meg is érdemli, ha az AAA autó leír vmit a hirdetésben NEKED AZ INTERNETEN, akkor hidd el és vedd meg!

Engem pl ez a cég nem verne át, emrt be sem tenném a lábam hozzájuk, akármilyen jó ajánlattal állnak elő. De az igaz, hogy mindig lesznek tájékozatlanok.

Mi is azok voltunk az első kocsink előtt.

Olcsó kocsi volt, akkor még pénzünk se lett volna többre, meg friss jogsihoz jóvana'. :)

Én lementettem akkor a hirdetést, emlékbe. Mondjuk nem maradt meg, mert 2-3 havonta új rendszer van a gépen, aztán a franc foglalkozott ilyesmivel, hogy autóhirdetés... :)

Szóval a legalapabb a km-állás.

Szerintem a legtöbben figyelik egy netes hirdetésnél, pedig a legeslegtöbb esetben kamu.

A mi kis kocsinknak is kevesebb volt a hirdetésben. Mondjuk ez olcsó kategória lévén, még azzal sem foglalkoztak, h visszatekerjék. De azért nem a valóságot írték be, h mézesmadzagként csalogassák a vevőket, akik neten néznek kocsit.

A másik: központi zárral hirdették. 1998-as autó volt, már nincs meg. Gondolom mondanom sem kell, hogy rhadtul nem volt benne központi zár.

Most újra nézelődök, bár még nem teljesen aktuális az autóvásárlás, de a közeljövőben az lesz.

Alap, hogy minden egyes hirdetésbe beleírja a kereskedő, hogy milyen hű de jó feltételekkel van nála autóhitel... 16 évesnél fiatalabb kocsikra! Ezzel csak az a gáz, hogy ha rákattintok egy 18-20 évesre, annál is ugyanez a szöveg van! :D

Majd gondolod, hogy kis jegyzettömbbel körbemegy a telepen, és 80-100 kocsiról elkezd jegyzetelni, hogy igen, ebben van tempomat, abban ott nincs ABS, ennek 126453 az óraállása, amannak 243546, a harmadiknak csak 54622... aha, valószínű! :D :D :D

Az a baj, hogy ha így közelíted meg, akkor pontosan te leszel az, akit át fognak verni.

Menni kell és nézni. A képeken nem azt látod, amit akarsz. Egy képet gyönyörűen lehet manipulálni, és ma már egy óvodás is ért hozzá A kereskedőnek meg pont van ideje is, főleg egy hétköznap délelőtt.

De amikor csak a motorháztető vagy a küszöb van fotózva, az is lehet, hogy egy netről leszedett képet látsz, nem az eladó kocsit.

Azt gondolod, hogy ez internet csak jó lehet, és tényleg nagyban megkönnyíti az életünket, de azt jegyezd meg, hogy nem kell mindent elhinni, amit ott olvasol!

Még mindig nem helyettesíti az emberi szemet, kezet, fület, orrot.

Lehet akármilyen szép az álomautó, a hirdetésben nem fogod hallani, ha kopog a motor.

És nem is fogja leírni a hirdető!

Te meg csak a hirdetésre támaszkodtál, és utaztál 200 km-t a semmiért.

2017. okt. 30. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!